+387 53 610 116

Вијести

ГРАДСКИ ПАРК ДОБИО ЗИП ЛАЈН И ДОДАТНЕ САДРЖАЈЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 16 Aprila, 2024 у 10:01

Од прошле недјеље у Градском парку у Броду дјеца узраста од седам до 14 година могу да уживају у новом садржају. Ријеч је о двије линије зип лајна и адреналинском парку дужине 30 метара.

„Уназад три године све што радимо највише је окренуто према нашим најмлађим суграђанима, а парк је прелијеп, има простора и ту се најчешће дјеца задржавају и долазе, играју се“, рекао је Горан Вукојевић, директор Туристичке организације општине Брод и додао:

„Зато смо одлучили да тој дјеци понудимо нешто ново. То није нешто екпериментално, нешто што нема у другим већим градовима, али сматрам да и наши малишани то заслужују“.

Он је додао да је планирано да се пројекат заврши до 22. априла, Свјетског дана планете Земље, али да су извођачи радова успјели да га окончају раније.

“Пројекат је повјерен фирми "Scorpio d.o.o" из Зенице која је позната по изгадњи адреналинских паркова широм региона“, изјавио је Вукојевић.

Директор општинске Туристичке организације је истакао да је ријеч о првој од три фазе садржаја за дјецу у Градском парку, али је уједно најавио и пројекте који се тичу одраслих Брођана.

„Имамо идеју да нешто направимо за одрасле у парку код споменика. Тамо је у плану да се ради теретана на отвореном, па би то ишло једно с другим. Углавном, ово засад иде јако добро и надам се да ћемо ускоро добити још неке нове садржаје“, казао је Вукојевић.

Да је, према његовим ријечима, идеја добра показало се још током монтаже адреналинског парка и зип лајна.

„Дјеца су пратила док је било још у изградњи и једва су чекала да пробају то и ови наши  извођачи су били одушевњени колико су дјеца била и стрпљива и колико их то занима“, изјавио је Вукојевић.

Он је напоменуо да није ријеч о великој инвестицији, те да је било „потребно само мало идеје да се нешто уради што ће дјеци пуно значити“.

„Идеја је потекла из Туристичке организације општине Брод, а пројекат финансира Општина Брод“, казао је Вукојевић и додао да је начелник општине Брод и овог пута, као и током протекле три године имао слуха за њихове пројекте.

Сви садржаји у Градском парку су потпуно бесплатни закључио је он.

news
НАРЕДНА СЈЕДНИЦА СО БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 22. МАЈ

На данас одржаном колегијуму Скупштине општине Брод, између осталог, договорено је да наредна, 38. сједница СО Брод буде одржана 22. маја 2024. године у скупштинској сали са почетком у 9:00…

30.04.2024 10:43

news
ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ПОДРУЧНИХ ОДЈЕЉЕЊА РУЦЗ ДОБОЈ

Представници Подручног одјељења Републичке управе цивилне заштите (ПОРУЦЗ) Добој одржали су данас у Броду редовни радни радни састанак. На састанку је, између осталог, било ријечи о превентивном дјеловању на заштити…

29.04.2024 12:43

news
УСПЈЕШНО ИЗВЕДЕНА ВЈЕЖБА „ВАТРЕНИ ОГАЊ“

Професионална ватрогасно-спасилачка јединица Брод је у сарадњи с општинском организацијом Црвеног крста данас успјешно извела показну ватрогасну вјежбу „Ватрени огањ“. Вјежба је реализована у просторијама и испред зграде Пошта Српске,…

29.04.2024 10:47