+387 53 610 116

Вијести

ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ПОДРУЧНИХ ОДЈЕЉЕЊА РУЦЗ ДОБОЈ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 29 Aprila, 2024 у 13:16

Представници Подручног одјељења Републичке управе цивилне заштите (ПОРУЦЗ) Добој одржали су данас у Броду редовни радни радни састанак.

На састанку је, између осталог, било ријечи о превентивном дјеловању на заштити становништва и животиња у случају заразних болести.

Анализирана је реализација годишњих планова Владе РС у 2024. године који се односе на одбрану од поплава и заштиту и спасавање од шумских пожара. Поред тога начелник ПО РУЦЗ и остали учесници анализирали су План заштите и спасавања од земљотреса.

Учесници су разматрали и имплементацију Закона о заштити од пожара, те успостављање система веза и система раног упозоравања у Републици Српској.  

Састанку су присуствовали начелник Подручног одјељења РУЦЗ Владо Ђурановић, помоћник директора Републичке управе ЦЗ Биљана Пајић, те шефови Одсјека за заштиту и спасавање и старјешине ватрогасних јединица Брод, Дервента, Шамац, Добој, Станари, Петрово и Теслић.

У име Општине Брод која је била домаћин састанка присутнима се обратио Вања Николић, шеф кабинета начелника општине Брод.

news
ПОМЕН ЗА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ И ЦИВИЛЕ ИЗ МЗ ТУЛЕК

Борачка организација општине Брод позива све суграђане на помен парастосу погинулим борцима и цивилним жртвама рата са подручја Мјесне заједнице Тулек. Парастос ће се служити у недјељу, 19. маја 2024.године…

15.05.2024 13:13

news
МОНОДРАМА „К'О КАМЕН“ ПРЕД БРОДСКОМ ПУБЛИКОМ

„Клица живота вазда нађе свој пут“ порука је монодраме „Ко камен – Веленка Брстинова и кћер јој Драгана“ коју је вечерас у Светосавском дому извела бањалучка глумица Љиљана Чекић. Ова…

14.05.2024 19:56

news
ЂАЦИ ИЗ ДОБОЈА ПРВИ, А БРОЂАНИ ДРУГИ НА РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

На данас одржаном 27. Регионалном такмичењу подмлатка и омладине Црвеног крста у пружању прве помоћи и реалистичног приказа стања и обољења прво мјесто у обје категорије заузели су ученици из…

14.05.2024 15:17