+387 53 610 116

Вијести

УСПЈЕШНО ИЗВЕДЕНА ВЈЕЖБА „ВАТРЕНИ ОГАЊ“

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 29 Aprila, 2024 у 17:51

Професионална ватрогасно-спасилачка јединица Брод је у сарадњи с општинском организацијом Црвеног крста данас успјешно извела показну ватрогасну вјежбу „Ватрени огањ“. Вјежба је реализована у просторијама и испред зграде Пошта Српске, Радна јединица Брод.

Бродски ватрогасци су демонстрирали претраживање, евакуацију и збрињавање повријеђених у просторијама поште, те гашење пожара на самој згради. Процедуре око збрињавања повријеђених показали су волонтери Црвеног крста.

„Примарни задатак екипе Црвеног крста Брод огледао је у пружању прве медицинске помоћи учесницима у вјежби приликом ситуације стварног повређивања у току извођења вјежбе, затим  у самој вјежби, симулација збрињавања повриђених лица до Дома здравља у Броду, казао је Илија Сељаковић, секретар Општинске организације ЦК Брод. 

Старјешина Професионалне ватрогасно-спасилачке јединице Брод Миле Вукман казао је да је циљ вјежбе да се запослени у Поштама Српске упознају са процедурама евакуације у случају пожара.

„Ове године смо изабрали да објекат Пошта Српске буде локација на којој ће се вјежба извести. Битно је да особље буде упознато са процедурама евакуације у случају пожара или било које друге незгодне ситуације“, казао је Вукман.

Он је додао да се вјежба организује у складу са годишњим планом и програмом стручног оспособљавања и усавршавања ватрогасаца-спасилаца за 2024. годину на коју је Министарство унутрашњих послова дало сагласност.  

„У вјежби је учествовало осам ватрогасаца, два навална возила. Мислим да је вјежба успјешно реализована и до краја године остаје нам још једна вјежба на води“, истакао је Вукман. 

news
СОКОЛСКА ЧЕТА ТУЛЕК ДОМАЋИН 30. СОКОЛСКИХ СУСРЕТА У БРОДУ

Српско соколско друштво “Вучјак” у недјељу 19. маја организује 30. по реду Соколске игре које ће се одржати на стадиону у Тулеку. Ове године домаћин манифестације је Соколска чета Тулек,…

17.05.2024 13:41

news
ПОМЕН ЗА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ И ЦИВИЛЕ ИЗ МЗ ТУЛЕК

Борачка организација општине Брод позива све суграђане на помен парастосу погинулим борцима и цивилним жртвама рата са подручја Мјесне заједнице Тулек. Парастос ће се служити у недјељу, 19. маја 2024.године…

15.05.2024 13:13

news
МОНОДРАМА „К'О КАМЕН“ ПРЕД БРОДСКОМ ПУБЛИКОМ

„Клица живота вазда нађе свој пут“ порука је монодраме „Ко камен – Веленка Брстинова и кћер јој Драгана“ коју је вечерас у Светосавском дому извела бањалучка глумица Љиљана Чекић. Ова…

14.05.2024 19:56