+387 53 610 116

Вијести

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ УСВОЈИЛА БУЏЕТ ЗА 2023. ГОДИНУ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 23 Decembra, 2022 у 09:36

На јуче одржаној 22. редовној сједници Скупштине општине (СО) Брод изгласане су редовне тачке по програму за овај мјесец а међу њима и буџет општине за наредну годину у износу од 12.780.700 КМ. „На жалост нема довољно средстава за све пројекте које смо замислили, али се надамо да ће кандидатски статус БиХ омогућити нове изворе финансирања из средстава Европске уније. За важније пројекте мораћемо ићи на кредитна задужења“, рекао је Зоран Видић, узимајући као примјер реконструкцију система јавне расвјете неопходну због поскупљења електричне енергије.

На сједници је такође речено да како би се олакшало грађанима у овим великим поскупљењима, за наредну годину нису планирана повећања  пореза на непокретности и комуналних накнада.

У наставку засједања усвојен је програм рада (СО) за 2023. годину, затим Програм комуналних дјелатности општине Брод за идућу годину, а зелено свјетло одборника добили су и приједлози одлука о давању сагласности на Програме рада и финансијске планове Јавних установа „Туристичка организација општине Брод“, и „Центар за социјални рад“ за 2023. годину, као и Одлука о критеријумима, условима и начину финансирања у области спорта и физичке културе на подручју општине Брод.

На овој сједници представљена је и усвојена детаљна Информације о извршеним противминским активностима на подручју општине Брод, за период 2015.-2022. година.

Минско акциони центар БиХ (МАЦ БиХ), са својом Регионалном канцеларијом, надлежном за Републику Српску у Бањалуци, до 2000-те године истражио и дефинисао приближно половину територије цијеле општине сумњивих и минско ризичних површина. Од почетних 11 477 000 m2 површине загађених минама, са почетком 2023. године у општини Брод преостало је деминирати још свега 1.712.358 m2. Информацију са детаљима и називима локација, завршеним и планираним активностима можете погледати ОВДЈЕ или у Материјалима за 22. редовну сједницу СО.

Сједница је завршила након јављања одборника у актуелном часу, у 14.55.

Текст о сједници СО погледајте на Порталу Радио Брода.

Извор фото: Радио Брод

news
БОЛ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ НЕ ЈЕЊАВА НИ 32 ГОДИНЕ НАКОН ПОГИБИЈЕ

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у дворишту Основне школе „Свети Сава“ данас је обиљежен 3. март – дан почетка агресије на општину…

03.03.2024 14:06

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24