+387 53 610 116

Вијести

УСПЈЕШНО ОДРЖАНА УЛИЧНА ТРКА НА 5 КИЛОМЕТАРА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 9 Februara, 2022 у 08:56

Добра посјећеност, лијепо вријеме и бројни познати атлетичари су обиљежили 2. Бродску уличну трку одржану у недељу 24.10.2021. године. Трку на 5 километара први су завршили Мирко Мауна из Сремске Митровице и Луциа Кимани из БиХ, поријеклом из Кеније. Од бродских тркача, на стази од пет километара најбоље вријеме остварио је Ђорђе Ћерић који је заузео четврту позицију.

Мауна је дионицу претрчао у времену 0:15:44, испред  Млађена Самарџића  атлетичара АК „Маратон“ из Брчког и Жарка Јовановића из Модриче. У женској конкуренцији, Луциа Кимани дистанцу од 5 километара истрчала је за 19 минута и 11 секунди. Друго мјесто припало је Мишел Врховац ,док је трећу позицију заузела Биљана Бурсаћ.

Велику пажњу изазвале су дјечије трке у којима је учествовало око 300 дјеце до 14 година. Трке су биле организоване у 4 групе по узрасту, а свим малишанима су обезбјеђени поклони за учествовање. Пригодне поклоне су обезбиједили општина Брод и ЈУ Туристичка организација.

Начелник општине Брод Зоран Видић истакао је да је свака спортска манифестација значајна за локалну заједницу; посебно када на једном мјесту окупи 400 учесника, као што је овдје случај: „Овдје су такмичари из цијеле Републике Српске и БиХ, а посебно богатство овог спортског дана су трке за најмађе које је пратио импозантан број посјетилаца. Општина је ту да подржи овакве спортске догађаје и у будућности“.

Организатори, општинска Туристичка организација, су се потрудили да публика буде анимирана како музиком (DJ) тако и презентацијом вјештина чланова карате клуба „Полет“, атлетског клуба „Астера“, клуба реалног аикидо-самоодбране „Брод“ и Физио центра. Иако тек друга по реду, Бродска улична трка с разлогом постаје још један значајан спортски догађај по коме ова локална заједница постаје препознатљива на алтетској мапи Републике Српске и региона.

Извор: Радио Брод

news
ВАТРОГАСНА ВЈЕЖБА „ВАТРЕНИ ОГАЊ“ У ПОНЕДЈЕЉАК У БРОДУ

Професонална ватрогасно-спасилачка јединица Брод ће у понедјељак, 29. априла од 9:30 часова извести показну ватрогасну вјежбу „Ватрени огањ“ у згради Поште Српске, Радна јединица Брод.   Током вјежбе ће бити…

26.04.2024 10:36

news
ПОЕТСКО ВЕЧЕ СА ПРОФЕСОРОМ МИЛЕНКОМ А. ПОПОВИЋЕМ И ПРИЈАТЕЉИМА

Професор Миленко А. Поповић вечерас је у Хотелу „Oникс“ представио своју књигу „Два добра друга“. О књизи су, поред самог аутора говориле и Недељка Неда Ђукић Боројевић, рецензетнкиња, те Јелена…

25.04.2024 23:27

news
ОДРЖАНА 37. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СО БРОД

На данас одржаној 37. редовној сједници СО Брод одборници су расправљали о 17 тачака дневног реда. На почетку сједнице у дневни ред уврштена је и тачка „Приједлог одлуке о усвајању…

25.04.2024 15:10