+387 53 610 116

Вијести

ПОЕТСКО ВЕЧЕ СА ПРОФЕСОРОМ МИЛЕНКОМ А. ПОПОВИЋЕМ И ПРИЈАТЕЉИМА

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 25 Aprila, 2024 у 23:27

Професор Миленко А. Поповић вечерас је у Хотелу „Oникс“ представио своју књигу „Два добра друга“. О књизи су, поред самог аутора говориле и Недељка Неда Ђукић Боројевић, рецензетнкиња, те Јелена Шкрбић која је књигу илиустровала.

„Ова књига настала је у дужем временском периоду и тематика је углавном љубавна. Читалац између корица ове књиге може да пронађе оне сегменте који се иначе код нас провлаче кроз живот. Мислим да је то отприлике рецензија моја успјела да препозна“, казао је Поповић.

Он је нагласио да је књигу илустровала Јелена Шкрбић, те да су међу рецезентима Недељка Неда Ђукић Боројевић, Александра Мариловић и Невена Милосављевић из Звечана.

Рецензент књиге је Неда Ђукић Боројевић је истакла да је вриједност књиге професора Поповића у томе што су то „његове животне теме“.

„Свако ко сагледа књигу отпочетка до краја вид‌јеће какав је Миленко човјек, шта Миленко очекује од живота, чему је захвалан у животу и чему се још нада“, нагласила је она.

Поетско вече у организацији Народне библиотеке „Бранко Ћопић“ отворила је управо директорка Љиљана Марјановић која је поздравила присутне госте и публику.

„Нама је драго што нам се професор обратио за сарадњу јер је ово још један наслов у нашој завичајној збирци која расте“, казала је Љиљана Марјановић, директорка Народне библиотеке „Бранко Ћопић“.

Угођај у Хотелу „Onix“ додатно је уљепшала Ивона Ивановић на виолини.

Покровитељ Поетске вечери је Општина Брод. 

news
ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ ВАСКРШЊИХ ПРАЗНИКА

Свим грађанима Брода, вјерницима православне вјеросиповјести, упућујемо најискреније честитке поводом великог хришћанског празника Васкрса и желимо свима да ове дане прославе у миру, обиљу и радости, уз традиционални поздрав: Христос…

03.05.2024 09:23

news
СЈЕЋАЊЕ НА ОСАМ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА ИЗ ЛИЈЕШЋА

У Лијешћу је данас, код спомен обиљежја у порти цркве Свете Тројице организовано сјећање на српске борце погинуле у одбрани српских села 2. маја 1992. године. Евоцирајући сјећање на трагично…

02.05.2024 17:53

news
ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ ПРАЗНИКА РАДА

Поводом 1. маја, Међународног празника рада, свим грађанима општине Брод желимо да честитамо овај празник, те да се сви подсјетимо на борбе за већа права радника и значај солидарност, не…

30.04.2024 22:11