+387 53 610 116

Вијести

ПРИВРЕДНА КОМОРА РС ПОЗИВА НА БИЛАТЕРАЛНЕ РАЗГОВОРЕ СА ПРИВРЕДНИЦИМА ИЗ АУСТРИЈЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 26 Marta, 2024 у 08:23

Привредна комора Републике Српске у сарадњи са Трговинским од‌јелом Аустријске амбасаде организује билатералне разговоре са привредницима из Аустрије.

Билатерални сусрети ће се одржати 9. априла 2024. године у просторијама Привредне коморе Републике Српске у Бањалуци (Бранка Ћопића 6, 78000 Бања Лука).

Уколико сте заинтересовани да присуствујете б2б са компанијама из Аустрије, потребно је да у што краћем року пошаљете мејл са потврдом интереса и да назначите са којом од компанија желите да разговарате, како би Вам што прије био додијељен термин за разговор.  Списак компанија из Аустрије са краћим описима се налази у наставку.

Мејл потврде је потребно да пошаљете на адресу: banjaluka@advantageaustria.org, а копију на gordanas@komorars.ba. Контакт у Привредној комори Републике Српске је Гордана Вишекруна gordanas@komorars.ba, 051 493 123.

Профили аустријских учесника:

SCHUNK Intec GmbH (http://www.schunk.com) је међународни технолошки лидер у технологији стезања, хватања и аутоматизације. SCHUNK се развио у глобалног играча и водећег свјетског добављача технологије за роботе и производна постројења.

Као специјалиста за аутоматизацију и производњу поуздан је партнер у цијелом ланцу опскрбе у бројним индустријама попут аутомобилске индустрије, електронике, ваздухопловства и логистике.

Траже контакт са произвођачима у области машинске обраде метала и пластике, односно фирмама које се баве токарењем и глодањем.

Нуде начин и могућност да машинску производњу учините ефикаснијом и исплативијом, односно да продужите радни вијек машина и произведете више дијелова, како у малој производњи тако и у аутоматизираној серијској производњи.  Такође траже заинтересоване неексклузивне дистрибутере за своје производе.

ACstyria Mobilitätscluster GmbH (http://www.acstyria.com/) представља штајерску мрежу преко 300 компанија из сектора аутомобилске, ваздухопловне и жељезничке индустрије, са укупно 70.000 запослених и 17 милијарди еура оствареног промета. Улога овог кластера је увезивање привреде, индустрије, научних и јавних институција.

ACstyria жели проширити своју мрежу и тражи партнере за међународну сарадњу кроз контакт са:

  • надлежним институцијама за европску интеграцију
  • представницима локалних самоуправа по питању дигитализације, одрживости и повећања ефикасности у систему јавног превоза
  • универзитетима и истраживачким инситутима са фокусом на одрживост и дигиталну трансформацију,
  • start up-ovima из области дигитализације и иновационим центрима специјаизованим за вјештаку интелигенцију и ИоТ нарочито у области мобилности
  • произвођачима компоненти и система за одрживу мобилност

PTV Grupa (http://www.ptvaustria.at/) нуди софтверска рјешења и савјетодавне услуге за чистију и интелигентнију мобилност и транспорт. Клијенти у више од 120 земаља и 2.500 градова ослањају се на првокласан софтвер за паметно управљање саобраћајем и оптимизацију саобраћаја, те тиме штеде вријеме и новац, чине путеве безбједнијим и чувају животну средину.

У производе укључују најновија достигнућа у науци, технологији и истраживању. Са око 900 запослених широм свијета, теже стварању паметних и еколошки прихватљивих рјешења за мобилност. PTV Grupuподржавају снажни партнери: Bridgepoint i Porsche Automobil Holding SE.

Траже контакт са институцијама надлежним за јавни певоз, пројектантима и инжињерима саобраћаја.

Нуде услуге планирања саобраћаја, симулације, анализе саобраћајних токова, прогнозе и сценаријиа, израде детаљних модела саобраћаја, анализе загушења и управљања саобраћајем, анализе и симулације понашања пјешака, пројектовање рута и распореда у јавном превозу ради оптимизације ефикасности система.

InterCal Austria GmbH (https://www.intercal.at/) је међународни произвођач висококвалитетног креча и кречњака са производним погонима у Аустрији, Словенији и Хрватској, као и произвођач специјалних везива за стабилизацију тла.

Индустријски купци, као и специјализоване компаније за земљане радове и нискоградњу имају могућност да заједно са ИнтерЦал Аустриа GmbH развијају производе за употребу на градилиштима. Веома добро су позиционирани на тржишту – од Алпа до Црног мора и Јадрана.

InterCal нуди калцитни и доломитни кречњак најбољег квалитета за употребу у пољопривреди, шумарству, хемијској индустрији, индустрији гвожђа и челика, као и у области заштите животне средине, нискоградње, папира и целулозе.

Траже контакте са компанијама из области пројектовања, планирања, извођења грађевинских радова у вези са стабилизацијом и побољшањем тла, као високо- и нискоградње, те индустрији жељеза и челика. Са новим купцима и прерађивачима њихових производа желе ући на нова тржишта.

X2 Concepts GmbH (https://www.x2-concepts.at/) је софистицирана компанија која се бави опремањем ентеријера за стамбене и пословне просторе. Ужа специјалност им је опремање врхунских хотела и угоститељских објеката.

Траже контакт са произвођачима тапацираног намјештаја, намјешаја од дрвета, као и произвођачима завјеса.

Asendia Austria GmbH (https://www.asendia.com/) пружа подршку online трговинама, без обзира на њихову величину. Индивидуалним рјешењима за доставу, управљањем повратним пошиљкама и рјешењима за царињење чини прекограничну е-трговину једноставном и поузданом.

Asendia је један од водећих провајдера међународне логистике е-трговине. Као joint venture швајцарске и француске поште располаже мрежом међународних и регионалних партнера и на тај начин нуди клијентима из разних сектора најбоља индивидуална рјешења.

HYDROPHIL GmbH (https://www.hydrophil.at/) је глобална консултантска и пројектантска компанија са сједиштем у Бечу која је специјализована за сектор воде и заштита животне средине.

Компанија има искуство у прилагођавању међународних технологија и стандарда локалним условима пројекта и њиховој интеграцији у националне оквире. Њихов начин пословања укључује подршку најбољим локалним компанијама ради одрживости пројекта.

HYDROPHIL није повезан са добављачима технологије или грађевинским компанијама, те је потпуно независан у свом пословању.

Траже контакт са јавним институцијама и локалним фирмама из области вода и заштите животне средине, те нуде услуге израде студије изводљивости, "due diligence", техничко планирање, управљање пројектима и надзор.

Rail Cargo Logistics – Austria GmbH (http://www.railcargologistics.ba) је водећа компанија за жељезничку логистику у Европи па све до Азије.

Пружају услуге за све облике логистике. Захваљујући компанијама у дванаест европских земаља, сопственим терминалима и логистичким центрима, возном парку и особљу у 15 земаља, већина транспорта је 100% у њиховим рукама.

VAMED ENGINEERING GmbH (http://www.vamed.com) је водећа европска групација у пројектовању, изградњи и управљању комплексним здравственим установама.

Са искуством и компетентношћу представљају партнера за јавни и приватни здравствени сектор. Специјализовани су за болнице, здравствене центре, бање и wellness центре, старачке домове, дијагностичке и лабораторијске центре.

news
ПРВИ ВАСКРШЊИ БАЗАР У БРОДУ ОКУПИО ВРИЈЕДНЕ КРЕАТИВЦЕ

Градски парк у Броду јуче је био домаћин првог Васкршњег базара на коме је двадесетак излагача одлучило да представи своје производе. Било је ту укусних колача, ручно рађеног накита, радова…

27.04.2024 09:50

news
ВАТРОГАСНА ВЈЕЖБА „ВАТРЕНИ ОГАЊ“ У ПОНЕДЈЕЉАК У БРОДУ

Професонална ватрогасно-спасилачка јединица Брод ће у понедјељак, 29. априла од 9:30 часова извести показну ватрогасну вјежбу „Ватрени огањ“ у згради Поште Српске, Радна јединица Брод.   Током вјежбе ће бити…

26.04.2024 10:36

news
ПОЕТСКО ВЕЧЕ СА ПРОФЕСОРОМ МИЛЕНКОМ А. ПОПОВИЋЕМ И ПРИЈАТЕЉИМА

Професор Миленко А. Поповић вечерас је у Хотелу „Oникс“ представио своју књигу „Два добра друга“. О књизи су, поред самог аутора говориле и Недељка Неда Ђукић Боројевић, рецензетнкиња, те Јелена…

25.04.2024 23:27