+387 53 610 116

Вијести

Потписано шест уговора са Омладинском банком

Аутор: admin | Ажурирано: 15 Aprila, 2021 у 10:09

Омладинска банка је 14. априла, са неформалним групама младих, потписала 6 уговора о финансирању и реализацији 5 пројеката и једног микробизиса у вриједности око 9.500 КМ, од чега ће 6.200 КМ бити финансирано из фонда одбора Омладинске банке Брод, а 3.300 КМ као допринос неформалних група младих.

Свечаном потписивању уговора присуствовали су замјеник начелника Андријана Бановић и шеф кабинета начелника општине Вања Николић који је овом приликом изразио задовољство што млади људи показују интересовање да кроз пројекте ураде нешто за свој град те најавио да ће локална власт и даље подржавати рад Омладинске банке у Броду.

Захваљујући средствима и реализацији ових пројеката КУД „Лијешће“ и „Душко Трифуновић“ добиће нове ношње, уредиће се игралиште у МЗ Лијешће, бродски рукометаши биће у прилици да набаве нову опрему, а љубитељи билијара биће у прилици да набаве нови сто за билијар, те се тако укључе у такмичења на нивоу Републике Српске и БиХ.

Координатор рада Омладинске банке Брод испред општине Брод, Михаела Малешевић, изразила је наду да ће се сарадња са Омладинском банком наставити и у наредном периоду, да ће бити још боља и да ће у свој рад укључити још више младих људи.

Кроз програм Омладинске банке фондације Мозаик млади развијају активизам и то је оно што је најбитније, рекао је Жељко Пауковић директор овог програма те додао да је тренутно у рад Омладинске банке у БиХ укључена 51 општина са 435 пројеката и 63 микробизниса.

news
ВАТРОГАСНА ВЈЕЖБА „ВАТРЕНИ ОГАЊ“ У ПОНЕДЈЕЉАК У БРОДУ

Професонална ватрогасно-спасилачка јединица Брод ће у понедјељак, 29. априла од 9:30 часова извести показну ватрогасну вјежбу „Ватрени огањ“ у згради Поште Српске, Радна јединица Брод.   Током вјежбе ће бити…

26.04.2024 10:36

news
ПОЕТСКО ВЕЧЕ СА ПРОФЕСОРОМ МИЛЕНКОМ А. ПОПОВИЋЕМ И ПРИЈАТЕЉИМА

Професор Миленко А. Поповић вечерас је у Хотелу „Oникс“ представио своју књигу „Два добра друга“. О књизи су, поред самог аутора говориле и Недељка Неда Ђукић Боројевић, рецензетнкиња, те Јелена…

25.04.2024 23:27

news
ОДРЖАНА 37. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СО БРОД

На данас одржаној 37. редовној сједници СО Брод одборници су расправљали о 17 тачака дневног реда. На почетку сједнице у дневни ред уврштена је и тачка „Приједлог одлуке о усвајању…

25.04.2024 15:10