+387 53 610 116

Вијести

ЗЛАТНИК ЗА ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ У НОВОЈ ГОДИНИ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 17 Januara, 2023 у 09:19

img

Начелник општине Брод Зоран Видић у понедељак 16. 1. 2023. г. је посјетио породицу Јањић у Доњем Клакару. Повод је било даривање прве бебе из Брода рођене у 2023. години. Беба Маша је добила златник и друге пригодне поклоне.

Након што се захвалила на посјети, мајка Тања је истакла да њеној породици Нова годна није могла љепше почети, те да им је ћеркица најљепши дар.

-Термин порода је био 3. јануара, али је Маша одлучила да то ипак буде у првим секундама Нове године. Маша је у нашу кућу донијела велику радост, срећу, нешто најљепше што се може доживјети -, казала Тања, мајка новорођене Маше и четворогодишње Дуње.

Начелник Видић је напоменуо да је даровање прворођене бебе у Новој години једна од најљепших начелничких дужности и гест којим локална управа показује опредјељеност у правцу подршке пронаталитетној политици.

-По овом  питању и општина и држава морају урадити више. Посјета прворођеној беби је симболична подршка младим људима које треба охрабрити на путу родитељства, а желимо указати и на значај дјетета, мајке, породице -, рекао је Видић.

Маша, друго дијете супружника Тање и Немање Јањић, као прворођено дијете у Републици Српској и општине Брод, на свијет је дошла у поноћ у Универзитетском клиничком центру у Бања Луци. Маша је при породу била тешка три килограма и сто, и дуга 50 центиметара.

Извор: Радио Брод

news
ПРИВРЕДНИ САВЈЕТ РАЗМАТРАО ПРИЈЕДЛОГ БУЏЕТА ОПШТИНЕ

У уторак 5. децембра одржана је редовнa сједница Привредног савјета општине Брод.

06.12.2023 11:16

news
СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 15. ДЕЦЕМБРА

Поред Буџета за наредну годину, на одборничким клупама ће се наћи још низ веома важних тачака попут продаје земљишта у улици Крајишких бригада намјењеног за изградњу пословног комплекса

04.12.2023 12:47

news
КВАР НА СИСТЕМУ ДАЉИНСКОГ ГРИЈАЊА

Из ЈКП “Ковод” Брод је стигло обавјештење о привременом прекиду гријања корисника који су везани за топлотну станицу у Спортском центру. Данас се десио квар на топлотној станици која грије…

30.11.2023 13:19