Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ЗЛАТНИК ЗА ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ У НОВОЈ ГОДИНИ

Начелник општине Брод Зоран Видић у понедељак 16. 1. 2023. г. је посјетио породицу Јањић у Доњем Клакару. Повод је било даривање прве бебе из Брода рођене у 2023. години. Беба Маша је добила златник и друге пригодне поклоне.

Након што се захвалила на посјети, мајка Тања је истакла да њеној породици Нова годна није могла љепше почети, те да им је ћеркица најљепши дар.

-Термин порода је био 3. јануара, али је Маша одлучила да то ипак буде у првим секундама Нове године. Маша је у нашу кућу донијела велику радост, срећу, нешто најљепше што се може доживјети -, казала Тања, мајка новорођене Маше и четворогодишње Дуње.

Начелник Видић је напоменуо да је даровање прворођене бебе у Новој години једна од најљепших начелничких дужности и гест којим локална управа показује опредјељеност у правцу подршке пронаталитетној политици.

-По овом  питању и општина и држава морају урадити више. Посјета прворођеној беби је симболична подршка младим људима које треба охрабрити на путу родитељства, а желимо указати и на значај дјетета, мајке, породице -, рекао је Видић.

Маша, друго дијете супружника Тање и Немање Јањић, као прворођено дијете у Републици Српској и општине Брод, на свијет је дошла у поноћ у Универзитетском клиничком центру у Бања Луци. Маша је при породу била тешка три килограма и сто, и дуга 50 центиметара.

Извор: Радио Брод

eskort eskişehir -

Personel Sağlık