Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ЗАВРШЕНО ДЕМИНИРАЊЕ САВСКЕ ОБАЛЕ ОД ГРАДСКИХ БАЗЕНА ДО КЛАКАРА

У Броду је данас озваничен завршетак радова деминирања приобалног појаса уз ријеку Саву, низводно од Градских базена до села Клакар, укупне површине 835.000 метара квадратних. Потписивању записника о извршеним радовима присуствовали су: представници финансијера Aмбасаде САД у БиХ, представници извођача радова британске невладине организације „МАG“, начелник општине Брод Зоран Видић са сарадницима, представници Регионалне канцеларије БХ МАК-а у Бања Луци и Цивилне заштите.

„Задатак, реализован од 3. јуна до 2. децембра ове године био је врло компликован. Пронађене су 33 мине, 16 дна мина ПРОМ, 19 неексплодираних убојитих средстава. Пројекат је реализован за релативно кратко вријеме и сматрам да је урађен изванредан посао“, казао је шеф Регионалне канцеларије БХ МАК-а у Бања Луци Борис Ђукић. Смаил Зубан, официр за операције МАГ-а, представништво за БиХ, истакао је да је реализован захтјеван задатак, посебно с аспекта сигурности рада у минском пољу, јер се ради о плавном подручју.

Начелник општине Брод Зоран Видић је о пројектима који унапређују безбједност рекао „да је важна сарадња грађана, који су и овог пута информацијама помогли деминерским тимовима током реализације овог пројекта“. „Локална заједница и Цивилна заштита су ту да помогну деминерима да што лакше одраде свој посао“, додао је Видић, и позвао суграђане да Цивилној заштити пријаве минско сумњиве локације.

Извор: Радио Брод. Цијели текст и фото погледајте на порталу Радио Брода.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık