Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

УСВОЈЕН НАЦРТ БУЏЕТА ОПШТИНЕ БРОД ЗА 2023. ГОДИНУ

На данас одржаној 21. редовној сједници Скупштине општине (СО) Брод одборници су већином гласова усвојили нацрт Одлуке о усвајању буџета општине Брод за 2023. годину. Планирана буџетска средства за наредну годину износе 12.780.700 КМ.

Како је појаснио начелник општинског Одјељења за финансије Мирослав Вуковић у наредном периоду слиједи одржавање јавних расправа и упућивање Приједлога буџета општине Брод Министарству финансија Републике Српске. Планирано је да коначан приједлог буџета за 2023. годину буде усвојен на наредној, децембарској сједници СО.

На дневном реду данашње сједнице нашле су се и Одлуке о избору најповољнијег понуђача и додјели у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске, које се налази на подручју општине Брод. Четрнаест пољопривредника с подручја бродске општине остварило је право на закуп.

На данашњој сједници усвојена је и Одлука о давању сагласности на измјену и допуну  цјеновника свих комуналних услуга и радова које пруже ЈКП „Комвод“ а.д. Брод. Како је истакнуто у образложењу, Одлука се не односи на измјену цијена услуга снабдјевање водом за пиће, одвоза комуналног отпада, канализације и гријања. Усвојеном Одлуком кориговане су и додате цијене послова и радова које обавља ово предузеће.

Извор: www.radiobrod.live

eskort eskişehir -

Personel Sağlık