+387 53 610 116

Вијести

УСВОЈЕН НАЦРТ БУЏЕТА ОПШТИНЕ БРОД ЗА 2023. ГОДИНУ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 23 Novembra, 2022 у 07:48

На данас одржаној 21. редовној сједници Скупштине општине (СО) Брод одборници су већином гласова усвојили нацрт Одлуке о усвајању буџета општине Брод за 2023. годину. Планирана буџетска средства за наредну годину износе 12.780.700 КМ.

Како је појаснио начелник општинског Одјељења за финансије Мирослав Вуковић у наредном периоду слиједи одржавање јавних расправа и упућивање Приједлога буџета општине Брод Министарству финансија Републике Српске. Планирано је да коначан приједлог буџета за 2023. годину буде усвојен на наредној, децембарској сједници СО.

На дневном реду данашње сједнице нашле су се и Одлуке о избору најповољнијег понуђача и додјели у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске, које се налази на подручју општине Брод. Четрнаест пољопривредника с подручја бродске општине остварило је право на закуп.

На данашњој сједници усвојена је и Одлука о давању сагласности на измјену и допуну  цјеновника свих комуналних услуга и радова које пруже ЈКП „Комвод“ а.д. Брод. Како је истакнуто у образложењу, Одлука се не односи на измјену цијена услуга снабдјевање водом за пиће, одвоза комуналног отпада, канализације и гријања. Усвојеном Одлуком кориговане су и додате цијене послова и радова које обавља ово предузеће.

Извор: www.radiobrod.live

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22