+387 53 610 116

Вијести

УСПЈЕШНО ОДРЖАНА БРОДСКА УЛИЧНА ТРКА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 17 Oktobra, 2022 у 06:46

img

Невесињац Урош Гутић који наступа за Атлетски клуб “Борац“ из Бањалуке и Оливера Јевтић из Атлетског клуба „Младост“ из Ужица, побједници су 3. Бродске уличне трке на 5.000 метара за сениоре и сениорке. Укупно у трци, на 5 километара и три дјечије трке, учествовало је око 250 такмичара. Након главне трке на пет километара, одржане су још три трке на 100, 200 и 400 метара за млађе категорије, дјевојчице и дјечаке, предшколског и основношколског узраста.

  • Цијелу репортажу, са галеријом фотографија, и резултатима по категоријама можете погледати на порталу Радио Брода.

Гутић, који је актуелни шампион БиХ на 5.000 метара, стазу у Броду, централним градским улицама, истрчао је за петнаест минута и три секунде. Друго мјесто у мушкој конкуренцији, са четири секунде заостатка за Гутићем, освојио је Кенијац Стенли Кипруто, а треће Млађан Самарџић из АК “Маратон“ Брчко (0:15:55).

Оливера Јевтић, најбоља српска атлетичарка, вицешампионка Европе у маратону и државна рекордерка у једанаест тркачких дисциплина стазу у Броду истрчала је за седамнаест минута и једну секунду. Друга је кроз циљ, са педесетпет секунди заостатка за Јевтићком, прошла Слађана Стаменковић чланица АК “Црвена звезда“ из Банатског Брестовца, док је трећа била Инес Јозић из Ултрамаратон клуба „Мазатор“ из Славонског Брода (0:18:36).

Старт и циљ трке био је на Тргу Патријарха Павла, гдје су најбољим такмичарима уручене медаље и новчане награде. Презентацијом вјештина, програм на Тргу Патријарха Павла, употпунили су чланови клуба Aикидо самоодбране “Брод“, Карате клуба “Полет“, Физио центра и ритмичке секције ОШ “Свети Сава“. Организатор трке, одржане 16.10.2022. г, била је Туристичка организација општине Брод, док је генерални покровитељ била општина Брод.

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22