Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Упис ученика у СШЦ „Никола Тесла“ почиње 14. јуна

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је Јавни конкурс за упис ученика у првe разреде средњих школа у Републици Српској у школској 2021/2022. години, којим је планиран упис 10.953 ученика распоређених у 466 одјељења.

Према одлуци Министарства, СШЦ „Никола Тесла“ ове године уписаће пет одјељења и то три одјељења четвртог степена (гимназија, техничар ЦНЦ технологије и кулинарски техничар) и два одјељења трећег степена (бравар-заваривач и конобар-кувар), рекла је Драгица Ивановић, директор ове установе.

Она је додала да ће се ове године ученици у средње школе уписивати у два уписна рока. У јунском року пријем докумената за ученике који имају преко 60 бодова почиње 14. јуна и завршава се 15. јуна, а резултати ће бити објављени 17. јуна.

За све остале ученике заинтересоване за четвoрогодишња и трогодишња занимања упис је од 21. до 23. јуна, а резултати ће бити објављени 25. јуна.

За ученике који се не упишу у ова два уписна рока предвиђен је јулски уписни рок од 5. до 7 јула, док ће резултати бити објављени 9. јула.

За ученике који се не упишу на овом року постоји још један рок од 12. до 16. јула.

Документи који ученици, будући средњошколци, треба да понесу на упис су:

1. пријаву за упис, коју ће добити у школи

2. оригиналну диплому, свједочанство о завршеној основној школи,

3. оригиналну диплому, свједочанство о завршеној основној школи у иностранству, рјешење о признавању или потврду о поднесеном захтјеву за признавање,

4. извод из матичне књиге рођених,

5. уколико посједују диплому „Вук Стефановић Караџић

6. диплому за изузетан успјех из предмета значајних за струку,

7. диплому за освојено прво, друго или треће мјесто на републичком такмичењу или вишем нивоу такмичења.

8. Адресирани коверат са именом, презименом и адресом кандидата који се пријављује на конкурс, само за кандидате који упис врше у школи.

Према одлуци Министарства просвјете и културе школска 2020/2021. година завршава се 8. јуна.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık