+387 53 610 116

Вијести

У Дому здравља почела вакцинација особа са хроничним обољењима

Аутор: admin | Ажурирано: 18 Maja, 2021 у 12:07

img

Пандемија вируса корона има силазни ток како у Републици Српској тако и у Броду рекао је, специјалиста интерне медицине, др Саша Миличић и додао да је примјетан благи пад броја обољелих. Тренутно је у Броду 13 лица позитивно на вирус корона, од којих су три лица због тежине клиничке слике хоспитализованa у болници у Добоју.

„ Иако постоји разлог за оптимизам и даље позивам на опрез и придржавање свих прописаних мјера заштите од вируса корона, суздржавање од окупљања већег броја особа на једном мјесту, ношење заштитних маски и придржавања обавезне дистанце“ рекао је др Миличић.

Од понедељка, 17. маја у Дому здравља у Броду упоредо са особама старијим од 65 година почела је и вакцинација особа са хроничним обољењима,  млађих од 65 година, који су изразили жељу да се вакцинишу против вируса корона.  У наредном периоду очекује се достава већег број вакцина па је повећан и број особа које ће се вакцинисати на дневном нивоу, каже др Миличић те напомиње да у групу хроничних болесника спадају и РВИ и особе са инвалидитетом.

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22