Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

U Domu zdravlja počela vakcinacija osoba sa hroničnim oboljenjima

Pandemija virusa korona ima silazni tok kako u Republici Srpskoj tako i u Brodu rekao je, specijalista interne medicine, dr Saša Miličić i dodao da je primjetan blagi pad broja oboljelih. Trenutno je u Brodu 13 lica pozitivno na virus korona, od kojih su tri lica zbog težine kliničke slike hospitalizovana u bolnici u Doboju.

„ Iako postoji razlog za optimizam i dalje pozivam na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite od virusa korona, suzdržavanje od okupljanja većeg broja osoba na jednom mjestu, nošenje zaštitnih maski i pridržavanja obavezne distance“ rekao je dr Miličić.

Od ponedeljka, 17. maja u Domu zdravlja u Brodu uporedo sa osobama starijim od 65 godina počela je i vakcinacija osoba sa hroničnim oboljenjima,  mlađih od 65 godina, koji su izrazili želju da se vakcinišu protiv virusa korona.  U narednom periodu očekuje se dostava većeg broj vakcina pa je povećan i broj osoba koje će se vakcinisati na dnevnom nivou, kaže dr Miličić te napominje da u grupu hroničnih bolesnika spadaju i RVI i osobe sa invaliditetom.