Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

У Дому здравља почела вакцинација особа са хроничним обољењима

Пандемија вируса корона има силазни ток како у Републици Српској тако и у Броду рекао је, специјалиста интерне медицине, др Саша Миличић и додао да је примјетан благи пад броја обољелих. Тренутно је у Броду 13 лица позитивно на вирус корона, од којих су три лица због тежине клиничке слике хоспитализованa у болници у Добоју.

„ Иако постоји разлог за оптимизам и даље позивам на опрез и придржавање свих прописаних мјера заштите од вируса корона, суздржавање од окупљања већег броја особа на једном мјесту, ношење заштитних маски и придржавања обавезне дистанце“ рекао је др Миличић.

Од понедељка, 17. маја у Дому здравља у Броду упоредо са особама старијим од 65 година почела је и вакцинација особа са хроничним обољењима,  млађих од 65 година, који су изразили жељу да се вакцинишу против вируса корона.  У наредном периоду очекује се достава већег број вакцина па је повећан и број особа које ће се вакцинисати на дневном нивоу, каже др Миличић те напомиње да у групу хроничних болесника спадају и РВИ и особе са инвалидитетом.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık