Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

У БРОДУ ЗАВРШЕНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ИЗБОРНИ ПРОЦЕС

Предстојећи општи избори у БиХ одржаће се у недељу 2. октобра 2022. године. Предсједница Општинске изборне комисије (ОИК) Стана Даниловић је рекла да ће у општини Брод, грађани гласати на 25 редовних бирачких мјеста, и на једном бирачком мјесту за непотврђене гласачке листиће и гласање у одсуству за другу општину/град. Осим ових брачких мјеста, гласаће и особе које су спријечене нпр. болешћу да изађу на бирачка мјеста, а која су као таква претходно регистрована. У Броду ће три мобилна тима обићи 98 оваквих особа.

За провјеру мјеста гласања, пошаљите матични број на број телефона 091 121212, и добићете поруку која садржи локацију бирачког мјеста.

Такође гђа Даниловић је извјестила да је завршен процес обуке и акредитовања посматрача који на бирачким мјестима прате регуларност изборног процеса. Испред 8 политичких странака у нашој општини, регистровано је 191 посматрач, а најављени су и посматрачи Коалиције „Под лупом“ и међународни посматрачи.  

Изборна тишина почиње у суботу 1.10.2022. године у 7 часова ујутру. До отварања бирачких мјеста дан касније, законом су забрањене активности у циљу политичке кампање као што су: одржавање скупова, радио и ТВ програм, дијељење летака и памфлета, интернет рекламирање, слање телефонских СМС или видео-порука и слично.

У недељу 2.10.2022. године, бирачка мјеста се отварају у 7 часова а затварају у 19 часова. Први извјештаји ОИК ће се односити на то да ли су сва бирачка мјеста уредно и на вријеме отворена. Пресјек излазности бирача се очекује у 11 и 15 часова и по затварању бирачких мјеста.

Први прелиминарни резултати гласова из Брода, и то за предсједништво БиХ се очекују у недељу у 21 час.  

eskort eskişehir -

Personel Sağlık