Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

У Броду овај викенд обука безбједне вожње на моторима

Овај викенд у Броду обиљежиће велики број моториста који су у наш град дошли како би учествовали у обуци безбједне вожње на мотору.

Обуку организују мото – клубови „Безбједност“ из Бања Луке и „Безбедност“ из Београда, а обука се састоји из теоретског дијела и обуке на полигону код рафинерије нафте.

У обуци, према ријечима предсједника бањалучког клуба Миленка Мајсторовића, учествује 16 полазника, од којих су три из Брода.

Обуку води тренер безбједне вожње и предсједник МК „Безбедност“ из Београда Витомир Голушин, који наглашава да је од изузетне важности да сви који возе моторе прођу обуку, како би безбједност у саобраћају за њих али и за остале учеснике била што већа.  

Према ријечима Мајсторовића, у сарадњи са београдским мото клубом у наредном периоду, ова обука организоваће се по градовима у Републици Српској и БиХ, како би што већи број моториста прошао обуку, а Брод је први град у коме се организује ова обука, јер су Брођани Бојан Рушкић и Горан Видић, домаћини овог сусрета, чланови бањалучког мото клуба.

Међу 16 полазника обуке за безбједну вожњу на моторима у Броду су и двије дјевојке, а Сања Нишавчић из Добоја каже да иако је интересовање за моторе све веће, мало дјевојака које се одлучују за вожњу на мотору.

Предвиђеним програмом за сутра је планиран тренинг на полигону, након тренинга дружење полазника обуке и инструктора, као и уручење одговарајућих потврда о завршеном тренингу.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık