+387 53 610 116

Вијести

У БРОДУ ОДРЖАНА ТРАДИЦИОНАЛНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 30 Januara, 2023 у 13:55

img

У организацији Српске православне црквене општине Брод и Светосавске омладинске заједнице (СОЗ), а уз подршку општине Брод, синоћ је у Светосавском дому, у порти Храма Покрова Пресвете Богородице, у част Светом Сави, првом српском архиепископу, светитељу и просвјетитељу, одржана Светосавска академија.

Бесједу о Светом Сави говорио је старјешина бродског Саборног храма, протојереј-ставрофор Жељко Теофиловић. У програму су учествовали чланови хорске секције ОШ „Лијешће“, ученици ОШ „Свети Сава“ и етно група “Дар“ из Бања Луке.

Светосавској академији присуствовао је начелник општине Брод Зоран Видић са сарадницима. Овом приликом Видић се захвалио организаторима и свим учесницима програма који су исказали велики ентузијазам и показали шта знају о теми Светосавља. Ово је осамнаеста година организовања, у Броду, духовне академије у част Светом Сави а начелник Видић је истакао да ће локална заједница и у будућем периоду подржавати овакве манифестације.

Извор: интернет портал Радио Брода

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22