+387 53 610 116

Вијести

У Броду одиграна завршница Зимске лиге

Аутор: admin | Ажурирано: 6 Juna, 2021 у 13:27

Екипе ФК ''Илићка 01'', генерација 2008. годиште и ФК Текстилац из Дервнете, генерација 2009. годиште, побиједници су Зимске лиге у фудбалу чија је завршница одржана данас на Градском стадиону у Броду. Бродски црвено-бијели, екипа Школе фудбала ''Пријатељи'' у категорији 2008. годиште заузела је четврту позицију док је њиховим другарима, годину старијим, припало треће мјесто табеле.

Након одиграних 14. лигашких кола у сезони 2020/2021 година, пласман у завршницу је изборило 8 екипа у обје поменуте узрасне категорије, док су дјечаци узраста 2010, 2011 и 2012 годиште финале Зимске лиге одиграли данас у Брчком.

Фудбалски тренери, задовољни такмичењем, истичу да је Зимска лига лијеп спортски догађај за све учеснике.

-Дјечаци су добили прилику да се такмиче, да усавшавају вјештине, друже се, склапају пријатељства. Резлтат није примарни циљ, он ће доћи сам по себи. Радује нас да дјечаци могу да се на овај начин баве фудбалом, а управо неки од њих ће бити дио будућих фудбалских селекција-, изјавио је Мирун Јокановић тренер у ШФ ''Пријатељи.  Изразио је задовољство што дјечаци имају прилику да кроз тренинге и такмичења, уз стручни надзор, стасавају у будуће првотимце.

-Заједно се радујемо свакој побједи, али то у овом узрасту дјечака није императив. Важно је да су на спортском терену и да на прави начин стасавају у будуће фудбалске професионалце-, казао је Јокановић.

У име општинске управе, добар пласман, те фер-плеј такмичење свим учесницима је пожелио шеф кабинета начелника општине Вања Николић.

-Општина Брод снажно подржава овакве спортске манифестације, али и спортисте и спортске раднике уопште. Посебно нас радују догађаји који окупе овако велики број најмлађих и њима треба посветити посебну пажњу јер они су будућност нашег спорта-, рекао је Николић изражавајући задовољство јер је Брод био домаћин завршнице дијела Зимске лиге.

Пласман: (генерација 2008. годиште)

1. ФК Илићка 01 (Брчко)

2. АФ Спортинг (Теслић)

3. ФК Љубић (Прњавор)

4. ШФ Пријатељи (Брод)

Пласман: (генерација 2009. годиште)

1. ФК Текстилац (Дервента)

2. ФК Илићка (Брчко)

3. ШФ Пријатељи (Брод)

4. АФ Спортинг (Теслић)

news
БОЛ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ НЕ ЈЕЊАВА НИ 32 ГОДИНЕ НАКОН ПОГИБИЈЕ

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у дворишту Основне школе „Свети Сава“ данас је обиљежен 3. март – дан почетка агресије на општину…

03.03.2024 14:06

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24