Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

У Броду одиграна завршница Зимске лиге

Екипе ФК “Илићка 01“, генерација 2008. годиште и ФК Текстилац из Дервнете, генерација 2009. годиште, побиједници су Зимске лиге у фудбалу чија је завршница одржана данас на Градском стадиону у Броду. Бродски црвено-бијели, екипа Школе фудбала “Пријатељи“ у категорији 2008. годиште заузела је четврту позицију док је њиховим другарима, годину старијим, припало треће мјесто табеле.

Након одиграних 14. лигашких кола у сезони 2020/2021 година, пласман у завршницу је изборило 8 екипа у обје поменуте узрасне категорије, док су дјечаци узраста 2010, 2011 и 2012 годиште финале Зимске лиге одиграли данас у Брчком.

Фудбалски тренери, задовољни такмичењем, истичу да је Зимска лига лијеп спортски догађај за све учеснике.

-Дјечаци су добили прилику да се такмиче, да усавшавају вјештине, друже се, склапају пријатељства. Резлтат није примарни циљ, он ће доћи сам по себи. Радује нас да дјечаци могу да се на овај начин баве фудбалом, а управо неки од њих ће бити дио будућих фудбалских селекција-, изјавио је Мирун Јокановић тренер у ШФ “Пријатељи.  Изразио је задовољство што дјечаци имају прилику да кроз тренинге и такмичења, уз стручни надзор, стасавају у будуће првотимце.

-Заједно се радујемо свакој побједи, али то у овом узрасту дјечака није императив. Важно је да су на спортском терену и да на прави начин стасавају у будуће фудбалске професионалце-, казао је Јокановић.

У име општинске управе, добар пласман, те фер-плеј такмичење свим учесницима је пожелио шеф кабинета начелника општине Вања Николић.

-Општина Брод снажно подржава овакве спортске манифестације, али и спортисте и спортске раднике уопште. Посебно нас радују догађаји који окупе овако велики број најмлађих и њима треба посветити посебну пажњу јер они су будућност нашег спорта-, рекао је Николић изражавајући задовољство јер је Брод био домаћин завршнице дијела Зимске лиге.

Пласман: (генерација 2008. годиште)

1. ФК Илићка 01 (Брчко)

2. АФ Спортинг (Теслић)

3. ФК Љубић (Прњавор)

4. ШФ Пријатељи (Брод)

Пласман: (генерација 2009. годиште)

1. ФК Текстилац (Дервента)

2. ФК Илићка (Брчко)

3. ШФ Пријатељи (Брод)

4. АФ Спортинг (Теслић)

eskort eskişehir -

Personel Sağlık