+387 53 610 116

Вијести

У Броду одиграна завршница Зимске лиге

Аутор: admin | Ажурирано: 6 Juna, 2021 у 13:27

Екипе ФК ''Илићка 01'', генерација 2008. годиште и ФК Текстилац из Дервнете, генерација 2009. годиште, побиједници су Зимске лиге у фудбалу чија је завршница одржана данас на Градском стадиону у Броду. Бродски црвено-бијели, екипа Школе фудбала ''Пријатељи'' у категорији 2008. годиште заузела је четврту позицију док је њиховим другарима, годину старијим, припало треће мјесто табеле.

Након одиграних 14. лигашких кола у сезони 2020/2021 година, пласман у завршницу је изборило 8 екипа у обје поменуте узрасне категорије, док су дјечаци узраста 2010, 2011 и 2012 годиште финале Зимске лиге одиграли данас у Брчком.

Фудбалски тренери, задовољни такмичењем, истичу да је Зимска лига лијеп спортски догађај за све учеснике.

-Дјечаци су добили прилику да се такмиче, да усавшавају вјештине, друже се, склапају пријатељства. Резлтат није примарни циљ, он ће доћи сам по себи. Радује нас да дјечаци могу да се на овај начин баве фудбалом, а управо неки од њих ће бити дио будућих фудбалских селекција-, изјавио је Мирун Јокановић тренер у ШФ ''Пријатељи.  Изразио је задовољство што дјечаци имају прилику да кроз тренинге и такмичења, уз стручни надзор, стасавају у будуће првотимце.

-Заједно се радујемо свакој побједи, али то у овом узрасту дјечака није императив. Важно је да су на спортском терену и да на прави начин стасавају у будуће фудбалске професионалце-, казао је Јокановић.

У име општинске управе, добар пласман, те фер-плеј такмичење свим учесницима је пожелио шеф кабинета начелника општине Вања Николић.

-Општина Брод снажно подржава овакве спортске манифестације, али и спортисте и спортске раднике уопште. Посебно нас радују догађаји који окупе овако велики број најмлађих и њима треба посветити посебну пажњу јер они су будућност нашег спорта-, рекао је Николић изражавајући задовољство јер је Брод био домаћин завршнице дијела Зимске лиге.

Пласман: (генерација 2008. годиште)

1. ФК Илићка 01 (Брчко)

2. АФ Спортинг (Теслић)

3. ФК Љубић (Прњавор)

4. ШФ Пријатељи (Брод)

Пласман: (генерација 2009. годиште)

1. ФК Текстилац (Дервента)

2. ФК Илићка (Брчко)

3. ШФ Пријатељи (Брод)

4. АФ Спортинг (Теслић)

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23

news
ПРЕДСТАВЉЕНЕ ПОЧЕТНЕ АКТИВНОСТИ ПРОЈЕКТА „ЗЕЛЕНИ ТРОУГАО“

Представници агенције ЛИР Еволуција (LIR Evolution) и Општине Брод одржали су данас, 19. јула у просторијама Општине састанак поводом почетка реализације пројекта BH Green Triangle (Зелени троугао) и израде Акционог…

19.07.2024 12:27

news
ПРЕДЛОЖЕНА РАНГ ЛИСТА ПОБЈЕДНИКА КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА, БАЛКОНА И УЛАЗА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ 2024. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је 31. маја 2024. године расписала Јавни конкурс за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде. На конкурс су до 1. јула пристигле укупно 32 пријаве,…

15.07.2024 13:10