Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

SŠC „Nikola Tesla“ osposobio radionice za bravare, električare i varioce

Uprava SŠC „Nikola Tesla“ veliku pažnju posvećuje sticanju praktičnog znanja svojih učenika. Upravo iz tog razloga krenulo se u obnovu kompletnog radioničkog prostora, koji je nakon rata bio samo djelimično obnovljen i nije pružao najbolje uslove rada profesorima i učenicima koji u radionicama borave svakodnevno, rekao je Miro Žarić, profesor elektro grupe predmeta i praktične nastave električarima.

„U toku školskog procesa pokazala se potreba da se jedna radionica opremi i za elektro struku, kako bi mogli obavljati praksu u školi. Iskoristili smo raspoloživi prostor koji je do sada korišten za odlaganje nepotrebnih stvari, te smo se, zajedno sa učenicima, upustili u avanturu uređenja. U međuvremenu škola je uradila sanaciju krova, pa su se stekli uslovi da se ovaj prostor opremi. Sanirani su i sanitarni čvorovi i osposobljeno grijanje u radionicama“ rekao je profesor Žarić i dodao da su učenici dali veliki doprinos uređenju ovog prostora.

Direktorica ove ustanove Dragica Ivanović, istakla je da se prostor školskih radionica uređuje već duže vrijeme, pa sada učenici na raspolaganju imaju radionice za bravare, varioce i električare.

„Školske radionice su samo dijelom bile osposobljene za praktičnu nastavu, pa smo se mi upustili u proces uređenja prostora i nabavku potrebnog alata. Veći dio posla je završen, ostali su još neki manji radovi poput uređenja zidova i poda kako bi radionice konačno dobile adekvatan izgled i namjenu. Uporedo sa uređenjem ovog prostora tekla je i nabavka CNC mašine i prostora u koji je smještena“, rekla je Ivanović i dodala da su alat i materijal potreban za obavljanje praktične nastave nabavljeni iz vlastitih sredstava, kao i sredstava obezbijeđenih kroz razne projekte i donacije.

Učenici ove škole praktičnim radom uz pomoć pomoćnih radnika škole i članova savjeta učenika učestvuju i u uređenju školskog dvorišta, kako bi doprinijeli ljepšem izgledu našeg grada.