+387 53 610 116

Вијести

СШЦ „Никола Тесла“ оспособио радионице за браваре, електричаре и вариоце

Аутор: admin | Ажурирано: 26 Maja, 2021 у 10:31

Управа СШЦ „Никола Тесла“ велику пажњу посвећује стицању практичног знања својих ученика. Управо из тог разлога кренуло се у обнову комплетног радионичког простора, који је након рата био само дјелимично обновљен и није пружао најбоље услове рада професорима и ученицима који у радионицама бораве свакодневно, рекао је Миро Жарић, професор електро групе предмета и практичне наставе електричарима.

„У току школског процеса показала се потреба да се једна радионица опреми и за електро струку, како би могли обављати праксу у школи. Искористили смо расположиви простор који је до сада кориштен за одлагање непотребних ствари, те смо се, заједно са ученицима, упустили у авантуру уређења. У међувремену школа је урадила санацију крова, па су се стекли услови да се овај простор опреми. Санирани су и санитарни чворови и оспособљено гријање у радионицама“ рекао је професор Жарић и додао да су ученици дали велики допринос уређењу овог простора.

Директорица ове установе Драгица Ивановић, истакла је да се простор школских радионица уређује већ дуже вријеме, па сада ученици на располагању имају радионице за браваре, вариоце и електричаре.

„Школске радионице су само дијелом биле оспособљене за практичну наставу, па смо се ми упустили у процес уређења простора и набавку потребног алата. Већи дио посла је завршен, остали су још неки мањи радови попут уређења зидова и пода како би радионице коначно добиле адекватан изглед и намјену. Упоредо са уређењем овог простора текла је и набавка ЦНЦ машине и простора у који је смјештена“, рекла је Ивановић и додала да су алат и материјал потребан за обављање практичне наставе набављени из властитих средстава, као и средстава обезбијеђених кроз разне пројекте и донације.

Ученици ове школе практичним радом уз помоћ помоћних радника школе и чланова савјета ученика учествују и у уређењу школског дворишта, како би допринијели љепшем изгледу нашег града.

news
БОЛ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ НЕ ЈЕЊАВА НИ 32 ГОДИНЕ НАКОН ПОГИБИЈЕ

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у дворишту Основне школе „Свети Сава“ данас је обиљежен 3. март – дан почетка агресије на општину…

03.03.2024 14:06

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24