+387 53 610 116

Вијести

СШЦ „Никола Тесла“ оспособио радионице за браваре, електричаре и вариоце

Аутор: admin | Ажурирано: 26 Maja, 2021 у 10:31

Управа СШЦ „Никола Тесла“ велику пажњу посвећује стицању практичног знања својих ученика. Управо из тог разлога кренуло се у обнову комплетног радионичког простора, који је након рата био само дјелимично обновљен и није пружао најбоље услове рада професорима и ученицима који у радионицама бораве свакодневно, рекао је Миро Жарић, професор електро групе предмета и практичне наставе електричарима.

„У току школског процеса показала се потреба да се једна радионица опреми и за електро струку, како би могли обављати праксу у школи. Искористили смо расположиви простор који је до сада кориштен за одлагање непотребних ствари, те смо се, заједно са ученицима, упустили у авантуру уређења. У међувремену школа је урадила санацију крова, па су се стекли услови да се овај простор опреми. Санирани су и санитарни чворови и оспособљено гријање у радионицама“ рекао је професор Жарић и додао да су ученици дали велики допринос уређењу овог простора.

Директорица ове установе Драгица Ивановић, истакла је да се простор школских радионица уређује већ дуже вријеме, па сада ученици на располагању имају радионице за браваре, вариоце и електричаре.

„Школске радионице су само дијелом биле оспособљене за практичну наставу, па смо се ми упустили у процес уређења простора и набавку потребног алата. Већи дио посла је завршен, остали су још неки мањи радови попут уређења зидова и пода како би радионице коначно добиле адекватан изглед и намјену. Упоредо са уређењем овог простора текла је и набавка ЦНЦ машине и простора у који је смјештена“, рекла је Ивановић и додала да су алат и материјал потребан за обављање практичне наставе набављени из властитих средстава, као и средстава обезбијеђених кроз разне пројекте и донације.

Ученици ове школе практичним радом уз помоћ помоћних радника школе и чланова савјета ученика учествују и у уређењу школског дворишта, како би допринијели љепшем изгледу нашег града.

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48