+387 53 610 116

Вијести

СКУПШТИНА УСВОЈИЛА ИЗВЈЕШТАЈ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 30 Marta, 2023 у 10:32

img

У сриједу 29. марта 2023. године, у скупштинској сали, одржана је 25 редовна сједница Скупштине општине (СО) Брод. Након што су двије тачке повучене, укупно је било 17 тачака дневног реда. Иако су све тачке усвојене, највише занимања одборника су изазвали Извјештај начелника за претходну годину и овогодишњи Програм одржавања локалних путева.

Начелник општине Брод Зоран Видић образлажући Извјештај рекао је да је настављена политика отворености општине према другим локалним заједницама, вишим инстанцама власти и инвеститорима, а посебно важним је нагласио отварање једне фабрике у прошлој години. Такође таквом политиком, како је рекао, депoлитизовани су догађаји и манифестације које се одржавају у организацији локалнe управe у сарадњи са грађанима, невладиним и спортско-културним организацијама. Он је додао да "овакве тачке (дневног реда, прим. аут.) изазову дискусије што је добро, јер се у таквом парламентарном раду долази до бољих скупштинских одлука и ефикаснијег праћења рада локалне администрације".

Расправа везана за Програм одржавања локалних и некатегорисаних путева и улица на подручју општине Брод за 2023. годину, односила се на обим радова, рокове извршења и пренесене задатке из претходне године. Предсједник СО Александар Крушкоњић је напоменуо да је у минулој години, без обзира на раст цијена насипног материјала и других проблема, општина учинила све да путеви буду проходни и у задовољавајућем стању. „Унапријед одредити рокове је немогуће јер и временски услови утичу на динамику. Ако би задали рокове, а временске неприлике не дозволе обављење послова кршили би усвојени Програма“ појаснио је Крушкоњић.

Скупштина је усвојила и Извјештај о раду Савјета мјесних заједница у прошлој години у којем је, између осталог, наведено да је из буџета општине за рад Савјета и провођење активности у МЗ подручју мјесних заједница утрошено 92.000 КМ од укупно планираних 96.500 КМ, и Извјештаје о утрошеним финансијским средствима додијељеним из буџета општине за рад Борачке организације и Удружења ратних заробљеника – логораша за 2022. годину као и Информацију о стању здравствене заштите.

Извор: Радио Брод

news
ДЕЛЕГАЦИЈА БРОДА НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ БОРОВО

Делегација општине Брод, на позив начелника општине Борово Зорана Баћановића, посјетила је Борово у Хрватској.

25.05.2023 08:50

news
ПОЗИВ ЗА 27. РЕДОВНУ СЈЕДНИЦУ

Сједница ће се одржати у уторак 30. маја, а материјале можете наћи на службеној интернет страници Општинске управе, у "Материјалима за Скупштину".

23.05.2023 12:04

news
ПРЕДУЗЕТЕ ПРЕВЕНТИВНЕ МЈЕРЕ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВЕ

Због повећаног водостаја ријеке Укрине на ободном каналу општине Брод постављају се вреће са пијеском у Лужанима

16.05.2023 10:52