+387 53 610 116

Вијести

СКУПШТИНА УСВОЈИЛА ИЗВЈЕШТАЈ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 30 Marta, 2023 у 10:32

img

У сриједу 29. марта 2023. године, у скупштинској сали, одржана је 25 редовна сједница Скупштине општине (СО) Брод. Након што су двије тачке повучене, укупно је било 17 тачака дневног реда. Иако су све тачке усвојене, највише занимања одборника су изазвали Извјештај начелника за претходну годину и овогодишњи Програм одржавања локалних путева.

Начелник општине Брод Зоран Видић образлажући Извјештај рекао је да је настављена политика отворености општине према другим локалним заједницама, вишим инстанцама власти и инвеститорима, а посебно важним је нагласио отварање једне фабрике у прошлој години. Такође таквом политиком, како је рекао, депoлитизовани су догађаји и манифестације које се одржавају у организацији локалнe управe у сарадњи са грађанима, невладиним и спортско-културним организацијама. Он је додао да "овакве тачке (дневног реда, прим. аут.) изазову дискусије што је добро, јер се у таквом парламентарном раду долази до бољих скупштинских одлука и ефикаснијег праћења рада локалне администрације".

Расправа везана за Програм одржавања локалних и некатегорисаних путева и улица на подручју општине Брод за 2023. годину, односила се на обим радова, рокове извршења и пренесене задатке из претходне године. Предсједник СО Александар Крушкоњић је напоменуо да је у минулој години, без обзира на раст цијена насипног материјала и других проблема, општина учинила све да путеви буду проходни и у задовољавајућем стању. „Унапријед одредити рокове је немогуће јер и временски услови утичу на динамику. Ако би задали рокове, а временске неприлике не дозволе обављење послова кршили би усвојени Програма“ појаснио је Крушкоњић.

Скупштина је усвојила и Извјештај о раду Савјета мјесних заједница у прошлој години у којем је, између осталог, наведено да је из буџета општине за рад Савјета и провођење активности у МЗ подручју мјесних заједница утрошено 92.000 КМ од укупно планираних 96.500 КМ, и Извјештаје о утрошеним финансијским средствима додијељеним из буџета општине за рад Борачке организације и Удружења ратних заробљеника – логораша за 2022. годину као и Информацију о стању здравствене заштите.

Извор: Радио Брод

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22