Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

„ШАКАЛИЈАДА“ ПРОМОВИШЕ ЛОВНИ ТУРИЗАМ У БРОДСКОЈ ОПШТИНИ

У суботу 4. фебруара одржана је четврта ловачка манифестација лова на шакале. Овогодишња „Шакалијада“ окупила је око 1000 ловаца из 42 ловачка удружења из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске и Словеније.

Предсједник Савеза ловачких удружења Копар из Словеније Фабио Штефе је по други пут учесник ове манифестације: „Овако велики број ловаца код нас је немогуће окупити на једном мјесту због конфигурације терена, али и због мањег броја ловаца. Видим да имате много младих ловаца и да је ловство у развоју.“ Осдијенио је да је ловство прилика за пријатељства и сарадњу међу људима.

Циљ овог догађаја је смањење популације ове дивљачи која у региону нема природног непријатеља. Неконтролисан раст популације шакала представља пријетњу за осталу дивљач и ситну стоку. „На овом простору шакали су се појавили прије десетак година. Ако узмено у обзир да два пута годишње на свијет доносе потомство, по 5-6 младих, то довољно говори о популацији ове дивљачи и њеном брзом размножавању“, рекао је Марко Видић предсједник Ловачког удружења „Вучјак“.

Манифестација је суфинансирана из буџета општине Брод. „Шакалијада је прилика да угостимо ловце из других градова и држава што уједно повећава одговорност локалне заједнице да све протекне у најбољем реду. Важан је ово догађај и у смислу туристиче понуде Брода“ рекао је начелник општине Зоран Видић.

Више на порталу Радио Брода: www.radiobrod.live

eskort eskişehir -

Personel Sağlık