+387 53 610 116

Вијести

Ритам Европе: Вања Јаћимовић представљаће Брод на португалском језику

Аутор: admin | Ажурирано: 19 Aprila, 2021 у 11:55

img

Вања Јаћимовић /16/, представљаће општину Брод на највећем дјечијем и омладинском музичком такмичењу ''Ритам Европе'', чије ће финале бити одржано у септембру текуће године. Талентована брођанка на овом престижном фестивалу представиће се на португалском језику са нумером "Senhora Do Mar’’ са којом је Vânia Fernandes наступила на Евровизији 2008. године.

Овим поводом, у Броду је данас одржан састанак којем су присуствовали замјеник и шеф кабинета начелника општине Брод, Андријана Бановић и Вања Николић, представници ''Ритма Европе'' и Вања Јаћимовић, представница Брода на овом такмичењу. На састанку су договаране наредне активности на реализацији пројекта.

-Велико ми је задовољство и част што сам изабрана да представим себе али и своју општину на овом великом такмичењу-, изјавила је Јаћимовић и додала да се нада да ће на најбољи могући начин оправдати повјерење жирија али и публике.

Замјеник начелника општине Брод Андријана Бановић изразила је задовољство јер Брод и ове године има представника у музичком фестивалу ''Ритам Европе''.

-Наша су настојања да подржавамо младе и талентоване суграђане у свим сферама њиховог дјеловања. Вјерујем у добар пласман наше такмичарке и надамо се да ће идуће године, ако Вања остари успјех какав прижељкујемо, Брод бити домаћим овог престижног такмичења-, казала је Бановић.

Директор ''Ритма Европе'' Давид Макевић вјерује да ће сви учесници такмичења показати завидне вокалне способности, те да ће реализација овог великог пројекта протећи на завидном нивоу.

-Такмичење, у којем ове године учествују представници из 15 локалних заједница Републике Српске,  има за циљ подстицање младих талената. Вјерујем да ћемо плодоносну сарадњу са општином Брод наставити и наредних година-, изјавио је Макевић.

Такмичари ће учествовати у програму РТРС-a, који ће директно преносити овај највећи дјечији програм у Европи. 

Међународно музичко такмичење “Ритам Европе” одржава се већ 12 година уз подршку амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела.

news
ПРВИ САСТАНАК ЗА ИЗРАДУ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА БРОДА

У уторак 12. 9. 2023. године у општини Брод одржан је први састанак за израду "Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година"

13.09.2023 06:43

news
ПОЗИВ ЗА ДОСТАВУ ПРИЈЕДЛОГА ПРОГРАМА ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ

Молимо Вас да Ваше приједлоге доставите у писаној форми Организационом одбору до 18.09.2023. године до 10,00 часова.

12.09.2023 07:43

news
ЗАВРШЕНИ ГАСТРО СУСРЕТИ И ОВОГОДИШЊИ САЈАМ ПРИВРЕДЕ, ПОЉОПРИВРЕДЕ И ТУРИЗМА

"Овогодишњи Сајам показао (је) да се у организацији отишло још један корак даље, што показује изузетно велики број учесника и посјетилаца, што је подстрек да се ова манифестација организује и…

04.09.2023 08:34