Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Profesionalna vatrogasno-spasilačka jedinica bogatija za novo vozilo

Od danas profesionalna vatrogasno-spasilačka jedinica Brod bogatija je za još jedno vozilo u svom voznom parku. Ovo vozilo, Ural Next, nabavljeno je u saradnji Vatrogasnog saveza Republike Srpske i opštine Brod, gdje je, prema riječima starješine ove jedinice Mile Vikmana, Vatrogasni savez učestvovao sa 350.000 KM, a opština Brod sa 60.000 KM.

Ural Next, vozilo navalnog tipa koje sadrži 5000 litara zapremine vode i 300 litara pjenila, je vozilo koje nam omogućava da adekvatno reagujemo na pozive građana. Ovo vozilo može da gazi po vodi dubine 1,5 metara i prelazi prepreke visine do 40 centimetara, rekao je Vukman.

On ističe da je ovo vozila koje ima svu potrebnu opremu, te da je njegovom nabavkom upotpunjen vozni park vatrogasno-spasilačke jedinice, dok je u prethodnom periodu na vozilima koje su ranije posjedovali izvršena ugradnja električnog vitla i drugih stvari koje su nedostajale.

Primopredaji vozila prisustvovao je i načelnik opštine Brod Zoran Vidić koji je rekao da  unapređivanje uslova rada vatrogasne jedinice mora biti konstantno, te izrazio nadu da će biti što manje potrebe za korištenjem ovog vozila. On je najavio nastavak aktivnosti na opremanju profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice potrebnom opremom, novim uniformama, kao i podmlađivanje kadra.