+387 53 610 116

Вијести

Професионална ватрогасно-спасилачка јединица богатија за ново возило

Аутор: admin | Ажурирано: 31 Maja, 2021 у 11:47

img

Од данас професионална ватрогасно-спасилачка јединица Брод богатија је за још једно возило у свом возном парку. Ово возило, Ural Next, набављено је у сарадњи Ватрогасног савеза Републике Српске и општине Брод, гдје је, према ријечима старјешине ове јединице Миле Викмана, Ватрогасни савез учествовао са 350.000 КМ, а општина Брод са 60.000 КМ.

Ural Next, возило навалног типа које садржи 5000 литара запремине воде и 300 литара пјенила, је возило које нам омогућава да адекватно реагујемо на позиве грађана. Ово возило може да гази по води дубине 1,5 метара и прелази препреке висине до 40 центиметара, рекао је Вукман.

Он истиче да је ово возила које има сву потребну опрему, те да је његовом набавком употпуњен возни парк ватрогасно-спасилачке јединице, док је у претходном периоду на возилима које су раније посједовали извршена уградња електричног витла и других ствари које су недостајале.

Примопредаји возила присуствовао је и начелник општине Брод Зоран Видић који је рекао да  унапређивање услова рада ватрогасне јединице мора бити константно, те изразио наду да ће бити што мање потребе за кориштењем овог возила. Он је најавио наставак активности на опремању професионалне ватрогасно-спасилачке јединице потребном опремом, новим униформама, као и подмлађивање кадра.

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22