+387 53 610 116

Вијести

Припремe бродских извиђача за љетну сезону

Аутор: admin | Ажурирано: 3 Juna, 2021 у 10:50

Одред извиђача „Петар Кочић“ из Брода,  обиљежиће Дан одреда 5. и 6. јуна организовањем бивака за све своје чланове у Дому у Колибама, рекла је старјешина одреда Вера Мрђа, те додала да су извиђачи у претходном периоду искористили лијепе и сунчане дане како би уредили простор око Дома.

Бродски извиђачи пријавили су се на конкурс Министарства саобраћаја и веза Републике Српске са пројектом „Вози бицикл, живи безбједно“. Они ће поводом Међународног дана без аутомобила, од 17. до 19. септембра, организовати бициклијаду којој се могу придружити сви Брођани, на релација од Дома у Колибама до Липе и назад.

Одред је конкурисао и на други позив Омладинске банке Брод са пројектом „Кревети за извиђаче“ како би обезбиједио додатна средства да се направе и поставе кревети за извиђаче у Дому у Колибама.

Мрђа додаје да је одред извиђача „Лола“ из Ниша обавијестио своје другаре извиђаче да ће, с обзиром да је епидемиолошка ситуација побољшана, извиђачки камп у Столиву ове године бити отворен, па ће бродски извиђачи бити у прилици да иду и на море.

Одред извиђача „Петар Кочић“ планира да у наредном периоду организује и позове на краће дружење на ријеци Сави и у Дому у Колибама извиђаче из БиХ, Србије и Хрватске, да се бар дјелимично замијени Рибарски Куп, који ни ове године због епидемиолошке ситуације није одржан.

news
БОЛ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ НЕ ЈЕЊАВА НИ 32 ГОДИНЕ НАКОН ПОГИБИЈЕ

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у дворишту Основне школе „Свети Сава“ данас је обиљежен 3. март – дан почетка агресије на општину…

03.03.2024 14:06

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24