Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Припремe бродских извиђача за љетну сезону

Одред извиђача „Петар Кочић“ из Брода,  обиљежиће Дан одреда 5. и 6. јуна организовањем бивака за све своје чланове у Дому у Колибама, рекла је старјешина одреда Вера Мрђа, те додала да су извиђачи у претходном периоду искористили лијепе и сунчане дане како би уредили простор око Дома.

Бродски извиђачи пријавили су се на конкурс Министарства саобраћаја и веза Републике Српске са пројектом „Вози бицикл, живи безбједно“. Они ће поводом Међународног дана без аутомобила, од 17. до 19. септембра, организовати бициклијаду којој се могу придружити сви Брођани, на релација од Дома у Колибама до Липе и назад.

Одред је конкурисао и на други позив Омладинске банке Брод са пројектом „Кревети за извиђаче“ како би обезбиједио додатна средства да се направе и поставе кревети за извиђаче у Дому у Колибама.

Мрђа додаје да је одред извиђача „Лола“ из Ниша обавијестио своје другаре извиђаче да ће, с обзиром да је епидемиолошка ситуација побољшана, извиђачки камп у Столиву ове године бити отворен, па ће бродски извиђачи бити у прилици да иду и на море.

Одред извиђача „Петар Кочић“ планира да у наредном периоду организује и позове на краће дружење на ријеци Сави и у Дому у Колибама извиђаче из БиХ, Србије и Хрватске, да се бар дјелимично замијени Рибарски Куп, који ни ове године због епидемиолошке ситуације није одржан.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık