Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Pripreme brodskih izviđača za ljetnu sezonu

Odred izviđača „Petar Kočić“ iz Broda,  obilježiće Dan odreda 5. i 6. juna organizovanjem bivaka za sve svoje članove u Domu u Kolibama, rekla je starješina odreda Vera Mrđa, te dodala da su izviđači u prethodnom periodu iskoristili lijepe i sunčane dane kako bi uredili prostor oko Doma.

Brodski izviđači prijavili su se na konkurs Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske sa projektom „Vozi bicikl, živi bezbjedno“. Oni će povodom Međunarodnog dana bez automobila, od 17. do 19. septembra, organizovati biciklijadu kojoj se mogu pridružiti svi Brođani, na relacija od Doma u Kolibama do Lipe i nazad.

Odred je konkurisao i na drugi poziv Omladinske banke Brod sa projektom „Kreveti za izviđače“ kako bi obezbijedio dodatna sredstva da se naprave i postave kreveti za izviđače u Domu u Kolibama.

Mrđa dodaje da je odred izviđača „Lola“ iz Niša obavijestio svoje drugare izviđače da će, s obzirom da je epidemiološka situacija poboljšana, izviđački kamp u Stolivu ove godine biti otvoren, pa će brodski izviđači biti u prilici da idu i na more.

Odred izviđača „Petar Kočić“ planira da u narednom periodu organizuje i pozove na kraće druženje na rijeci Savi i u Domu u Kolibama izviđače iz BiH, Srbije i Hrvatske, da se bar djelimično zamijeni Ribarski Kup, koji ni ove godine zbog epidemiološke situacije nije održan.