+387 53 610 116

Вијести

Припремe бродских извиђача за љетну сезону

Аутор: admin | Ажурирано: 3 Juna, 2021 у 10:50

img

Одред извиђача „Петар Кочић“ из Брода,  обиљежиће Дан одреда 5. и 6. јуна организовањем бивака за све своје чланове у Дому у Колибама, рекла је старјешина одреда Вера Мрђа, те додала да су извиђачи у претходном периоду искористили лијепе и сунчане дане како би уредили простор око Дома.

Бродски извиђачи пријавили су се на конкурс Министарства саобраћаја и веза Републике Српске са пројектом „Вози бицикл, живи безбједно“. Они ће поводом Међународног дана без аутомобила, од 17. до 19. септембра, организовати бициклијаду којој се могу придружити сви Брођани, на релација од Дома у Колибама до Липе и назад.

Одред је конкурисао и на други позив Омладинске банке Брод са пројектом „Кревети за извиђаче“ како би обезбиједио додатна средства да се направе и поставе кревети за извиђаче у Дому у Колибама.

Мрђа додаје да је одред извиђача „Лола“ из Ниша обавијестио своје другаре извиђаче да ће, с обзиром да је епидемиолошка ситуација побољшана, извиђачки камп у Столиву ове године бити отворен, па ће бродски извиђачи бити у прилици да иду и на море.

Одред извиђача „Петар Кочић“ планира да у наредном периоду организује и позове на краће дружење на ријеци Сави и у Дому у Колибама извиђаче из БиХ, Србије и Хрватске, да се бар дјелимично замијени Рибарски Куп, који ни ове године због епидемиолошке ситуације није одржан.

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22