Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ПОСТУПАК ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ ОБЈЕКАТА

Власници бесправно саграђених објеката који нису поднијели захтјев за легализацију, могу то учинити сваким радним даном у шалтер сали Административне службе општине Брод.

Према ријечима Војислава Милосављевића начелника општинског Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију изменама и допунама Закона о легализацији бесправно израђених објеката, који је у септембру прошле године усвојила Народна скупштина Републике Српске, легализација је дефинисана општим интересом Републике Српске.

Милосављевић објашњава да бесплатна легализација подразумијева поступак издавања рјешења којим се утврђује легалност за све објекте изграђене до краја 1991. године, те за индивидуалне стамбене и стамбено-пословне објекте, чија је бруто грађевинска површина мања од 400 метара квадратних, а изграђени су до 31. децембра 2013. године.

– Поступак легализације проводе јединице локалне самоуправе, а општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове ће утврдити да ли су објекти саграђени до краја 1991. године, односно до 31. децембра 2013. године, што се сматра легално израђеним објектима -, рекао је Милосављевић и позвао суграђане који нису ријешили легалност својих објеката да покрену поступак легализације.

Милосављевић напомиње да ће издата рјешења бити замјена за грађевинску, односно употребну дозволу.

-Захтјеве за легалност објеката могуће је поднијети и у случају гдје нису ријешени имовинско-правни односи на земљишту на којем су објекти израђени, с тим што ће у тим случајевима рјешења која изда надлежно општинско Одјељење бити замјена за грађевинску дозволу, док ће се употребна дозвола издавати по рјешавању имовинско-правних односа -, навео је  Милосављевић.

Додао је да су за поступак лагализације потребни одређени докази, те да уз захтјев грађани требају приложити документацију којом располажу.

-Републичка управа за геодетско и имовинско-правне послове Подручна јединица Брод ће службеним путем, без накнаде, издавати доказе потребне за утврђивање легалности објекта, док ће подносиоци захтјева који нису  ослобођени плаћања бити у обавези да прибаве потребне докуменате о свом трошку -, навео је Милосављевић.

Извор: Радио Брод

eskort eskişehir -

Personel Sağlık