+387 53 610 116

Вијести

ПЕТО ВЕЧЕ У ЗИМЗОБРОДУ: ОДЛИЧНА ГЛУМА, ДОБРА ЗАБАВА И ДЈЕД МРАЗ НА „ХАРЛИЈУ“!

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 4 Januara, 2024 у 12:50

Пето вече у „ЗимзоБроду“ почело је позоришном представом „Чудесна прича“, коју су за бродске малишане извели глумци Позоришта младих „ДИС“ из Бањалуке. Услиједио је спектакуларни долазак Дједа Мраза, те подјела пакетића у дворишту његовог дома на Тргу патријарха Павла. Програм је почео нешто послије 18 часова.

Сачекало се са почетком извођења представе како би се што више бродских дјечака и дјевојчица окупило на Тргу и уживало у глуми Театра младих „ДИС“. Бањалучки глумци су за најмлађе Брођане извели представу „Чудесна прича“ која је имала и забаван, али и едукативан карактер. Судећи по реакцијама малишана, схватили су поенту, али су истовремено и уживали. На изјаву главних звијезда представе морали смо да сачекамо. Младе глумице су, судећи по ономе што смо видјели, велике звијезде у нашем граду. Дјевојчице, које су, по својој природи, слободније од дјечака, тражиле су да се сликају са Мињом и Јеленом. Бањалучке глумице нису одбиле никога, него су радо изашле у сусрет свим бродским клинцима који су их замолили за фотографију.

Глумица Миња Бањац, која у позоришту игра девет година, није крила одушевљење публиком. „Вечерас смо се у Броду на отвореном представили са представом „Чудесна прича“. Изузетно је изазовно и предивно искуство играти овако нешто на отвореном и, генерално, играти за дјецу и за наше најмлађе. Брођани су предивна публика. Имају дивне реакције и мислим да је заиста штета што немају прилику да гледају више оваквих садржаја“, казала је Миња. И њена колегиница Јелена Марковић, која већ десет година игра у „ДИС-у“ имала је сличне импресије. „Вечерас ми је било предивно. Најљепше могуће искуство за крај сезоне које неко може да пожели. Предивна енергија, дјеца која су толико радносна и са таквим осмјехом на лицу да је то емоција коју сваки глумац жели да доживи“, каже Јелена.

Да су млади бањалучки глумци добро одрадили свој задатак свједоче и најмлађи Брођани. Један од њих је Никола Рушкић који има седам и по година и цијеле године је био добар, па га је Дјед Мраз наградио поклоном. „Било ми је лијепо вечерас. Највише ми се свидјело када су глумци плесали на бини“, рекао нам је Никола. Ипак, најјачи утисак оставио је Дјед Мраз који је у Брод стигао на „Харлију“, праћен бродским „Гробарима и „Делијама“, те рок верзијом познате дјечје новогодишње пјесмице. Довезао га је Саша Цветковић, а бакљада је одушевила, не само дјецу, него и одрасле. Доживљај је појачао ватромет који је испратио Дједа на бину, а потом и у двориште његове куће гдје је дијелио пакетиће бродским малишанима.

Премда су вечерас имали заиста много посла, организатори су нам изашли у сусрет и потрудили се да добијемо све информације које смо мислили да ће нашим читаоцима бити занимљиве. „Ове године хтјели смо да уведемо неке промјене како би Брођанима „ЗимзоБрод“ био још интересантнији и љепши. Преселили смо се из Градског парка на Трг, па смо се потрудили да и саму церемонију доласка Дједа Мраза учинимо забавнијом“, казао је Горан Вукојевић, директор Туристичке организације општине Брод. Није крио задовољство што је прослава Дјечје Нове година, у организационом смислу, прошла онако како су планирали и замишљали. „Ово је трећи 'ЗимзоБрод' по реду и централна, крунска манифестација. Имали смо срећу и част да по трећи пут угостимо ДИС-ово позориште младих из Бањалуке и мислим да су испунили очекивања бродских малишана“, казао је Горан Вукојевић, директор Туристичке организације општине Брод. Он је искористио прилику да се захвали присутним Брођанима, али и општинској администрацији која је обезбиједила пакетиће за сву дјецу која су вечерас била на Тргу.  

„Припремили смо 700 пакетића, а они који су били спријечени да дођу, добиће пакетиће у својим мјесним заједницама. Нико неће остати без пакетића. Захваљујем се и свима који су дошли да својим присутвом подрже 'ЗимзоБрод' и мислим да је ово једна успјешна манифестација“, рекао је Вукојевић. Пред сам крај нашег разговора обратио се и својим суграђанима, па је у име Туристичке организације општине Брод пожелио свима срећне надолазеће празнике.  „Ову прилику бих искористио да свим Брођанима честитам Нову годину и предстојеће празнике. Да их проведу у друштву оних које воле и да наредна, 2024. година буде боља и успјешнија“, закључио је Вукојевић. Сутра је у „ЗимзоБроду“ пауза, а прекосутра ћемо уз музику на Тргу сумирати утиске са прославе Нове године.

М.М.

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41

news
ДАНАС ПОМЕН СТРАДАЛИМ И ВАНРЕДНА СКУПШТИНА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БРОД

“Борачка организација (БО) Брод одржаће данас ванредну сједницу Скупштине, у вријеме одржавања Генералне скупштине УН на којој ће се гласати о резолуцији о Сребреници, а потом ће у 19 часова…

23.05.2024 10:09