+387 53 610 116

Вијести

ОТВОРЕНИ РАЧУНИ ЗА ПОМОЋ ПОРОДИЦИ КОКИЋ

Аутор: admin | Ажурирано: 4 Maja, 2021 у 10:27

img

Општина Брод отворила је посебне рачуне за прикупљање помоћи за хитно рјешавање стамбеног питања за десеторо дјеце недавно преминуле Биљане Кокић. Циљ је сакупити довољно новца за куповину адекватне куће, јер је ријеч о десеторо дјеце која су изразила жељу да се не раздвајају.

Прилози се могу уплатити на бројеве рачуна:

Рачун у конвертибилним маркама: Oпштина Брод – посебан рачун за помоћ социјално угроженој породици Кокић, број рачуна: 562-005-81651888-44 код НЛБ банке а.д. Бањалука.

Помоћ се може уплатити и на девизни рачун: општина Брод – посебан рачун за помоћ социјално угроженој породици Кокић, Светог Саве 17, 74 450 Брод.

IBAN: BA 395620058165190202, SWIFT BIC: RAZBBA22, НЛБ банка а.д. Милана Тепића број 4, 78000 Бањалука, БиХ.

Начелник општине Брод Зоран Видић истакао је да је намјера локалне управе да материјално збрине дјецу преминуле Кокић.

-Нажалост, у Броду смо имали случај смрти мајке десеторо дјеце. То је била млада и брижна особа, пажљива према својој породици, а због злоћудног карцинома је умрла. У те сврхе, одлуком Скупштине општине, отворили смо два рачуна, домаћи и девизни, како бисмо заједничким снагама, општина, грађани и донатори сакупили средства да купимо кућу за дјецу да остану на окупу,- рекао је Видић.

Он је позвао све који су у могућности да учествују у акцији како би дјеца што прије имала пристојне услове за живот.

Предсједник СО Брод Александар Крушкоњић истакао је да руководство локалне управе осјећа одговорност да обезбиједи дјеци пристојне услове за живот.

-Дјеца желе да остану на окупу, и приступили смо рјешавању њиховог стамбеног питања кроз ову акцију. Ми смо као локална заједница жељели да се тај проблем ријеши на један институционалан начин, односно да то буде под покровитељством општине која даје сигурност самој акцији-, навео је Крушкоњић.

Десеторо дјеце, узраста од четири до 17 година, остало је без мајке која је преминула од злоћудног карцинома.

Кокићи у Броду живе као подстанари. Десеторо браће и сестара узраста забавишта, основне и средње школе, одрастали су под храбрим мајчиним скутима, чија је жеља била да сви живе под једним кровом и буду васпитани као добри људи.

news
ПРИВРЕДНИ САВЈЕТ РАЗМАТРАО ПРИЈЕДЛОГ БУЏЕТА ОПШТИНЕ

У уторак 5. децембра одржана је редовнa сједница Привредног савјета општине Брод.

06.12.2023 11:16

news
СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 15. ДЕЦЕМБРА

Поред Буџета за наредну годину, на одборничким клупама ће се наћи још низ веома важних тачака попут продаје земљишта у улици Крајишких бригада намјењеног за изградњу пословног комплекса

04.12.2023 12:47

news
КВАР НА СИСТЕМУ ДАЉИНСКОГ ГРИЈАЊА

Из ЈКП “Ковод” Брод је стигло обавјештење о привременом прекиду гријања корисника који су везани за топлотну станицу у Спортском центру. Данас се десио квар на топлотној станици која грије…

30.11.2023 13:19