+387 53 610 116

Вијести

ОТВОРЕНИ РАЧУНИ ЗА ПОМОЋ ПОРОДИЦИ КОКИЋ

Аутор: admin | Ажурирано: 4 Maja, 2021 у 10:27

Општина Брод отворила је посебне рачуне за прикупљање помоћи за хитно рјешавање стамбеног питања за десеторо дјеце недавно преминуле Биљане Кокић. Циљ је сакупити довољно новца за куповину адекватне куће, јер је ријеч о десеторо дјеце која су изразила жељу да се не раздвајају.

Прилози се могу уплатити на бројеве рачуна:

Рачун у конвертибилним маркама: Oпштина Брод – посебан рачун за помоћ социјално угроженој породици Кокић, број рачуна: 562-005-81651888-44 код НЛБ банке а.д. Бањалука.

Помоћ се може уплатити и на девизни рачун: општина Брод – посебан рачун за помоћ социјално угроженој породици Кокић, Светог Саве 17, 74 450 Брод.

IBAN: BA 395620058165190202, SWIFT BIC: RAZBBA22, НЛБ банка а.д. Милана Тепића број 4, 78000 Бањалука, БиХ.

Начелник општине Брод Зоран Видић истакао је да је намјера локалне управе да материјално збрине дјецу преминуле Кокић.

-Нажалост, у Броду смо имали случај смрти мајке десеторо дјеце. То је била млада и брижна особа, пажљива према својој породици, а због злоћудног карцинома је умрла. У те сврхе, одлуком Скупштине општине, отворили смо два рачуна, домаћи и девизни, како бисмо заједничким снагама, општина, грађани и донатори сакупили средства да купимо кућу за дјецу да остану на окупу,- рекао је Видић.

Он је позвао све који су у могућности да учествују у акцији како би дјеца што прије имала пристојне услове за живот.

Предсједник СО Брод Александар Крушкоњић истакао је да руководство локалне управе осјећа одговорност да обезбиједи дјеци пристојне услове за живот.

-Дјеца желе да остану на окупу, и приступили смо рјешавању њиховог стамбеног питања кроз ову акцију. Ми смо као локална заједница жељели да се тај проблем ријеши на један институционалан начин, односно да то буде под покровитељством општине која даје сигурност самој акцији-, навео је Крушкоњић.

Десеторо дјеце, узраста од четири до 17 година, остало је без мајке која је преминула од злоћудног карцинома.

Кокићи у Броду живе као подстанари. Десеторо браће и сестара узраста забавишта, основне и средње школе, одрастали су под храбрим мајчиним скутима, чија је жеља била да сви живе под једним кровом и буду васпитани као добри људи.

news
РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА МАГ-а И ОПШТИНЕ БРОД

Представници Општине Брод и представници Међународне организације за деминирање терена (МАГ) данас, 22. априла су одржали састанак са циљем прикупљања информација о ефектима деминирања терена на подручју општине. „Ово ће…

22.04.2024 13:02

news
ЂАЦИ У АКЦИЈИ ЗА ЧИСТИЈИ И ЉЕПШИ БРОД

Поводом 22. априла, Свјетског дана планете Земље Општина Брод је у сарадњи са Туристичком организацијом општине Брод, Јавним комуналним предузећем „КОМВОД“ а.д. Брод и све три школе са бродске општине…

22.04.2024 11:26

news
БРОД ПО ПРВИ ПУТ ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНОГ СЕМИНАРА АИКИДО САМООДБРАНЕ

Представљањем учесника, извођењем химне Републике Српске, додјелом признања, те загријавањем данас у 11 часова у Спортско-културном центру у Броду почео је Међународни семинар аикидо самоодбране. Организатор и домаћин VIII Међународног…

20.04.2024 14:05