+387 53 610 116

Вијести

ОПШТИНА БРОД И “КОМВОД” ОБЕЗБЈЕДИЛИ НАБАВКУ НОВИХ ФИЛТЕРСКИХ ИСПУНА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 7 Septembra, 2022 у 08:02

img

До 20. септембра планирана је замјена тзв. медијских испуна у постројењу за прераду воде у ЈКП „Комвод“, која ће значајно утиче на побољшање питке воде. Ријеч је о пројекту реконструкције дијела фабрике за прераду воде у овом предузећу, односно замјени дотрајалих филтерских испуна, рекао је Бобан Ђурђевић директор предузећа.

"Изузетно сам задовољан што реализујемо овај можда и најважнији пројекат у посљедњих годину и по дана. Очекујемо да ће квалитет воде бити далеко бољи него до сада, на обострано задовољство корисника и нас из предузећа", навео је Ђурђевић. Према његовима ријечима, средства за ове намјене у износу 200.000 КМ, највећим дијелом обезбједило је комунално предузеће, а преостали износ издвојен је из буџета општине Брод.

Иако је филтерске испуне потребно мијењати сваких пет година то, према наводима Нове Шљивића техничког директора „Комвода“, није рађено од 2008. године. Он је истакао да је то био разлог за повремена замућења у систему за допрему питке воде корисницима.

Начелник Брода Зоран Видић, каже да се ради о неопходном потезу. "Надали смо се да ће доћи до изградње потпуно нове фабрике воде средствима Европске инвестиционе банке у оквиру пројекта „Watsan 1“ који је су заједнички требали реализовати Влада РС, општина Брод и ЕИБ. Међутим, након што је Њемачка увела санкција Српском члану предсједништва БиХ дошло је до обуставе тог пројекта, а због евидентних проблема у водоснабдијевању, били смо принуђени да идемо у реализацију замјене медијских испуна", изјавио је Видић.

То је, према његовим ријечима, довело и до реконструкције буџетских средства. "Однос Општина-комунално предузеће не гледамо као одвојена тијела. Tо је све у нашем граду, све је повезано, те смо заједно са руководством комуналног предузећа донијели одлуку о замјени филтерских испуна како би наши грађани имали квалитенију воду", рекао је Видић. Такође, додао је да се не одустаје од изградње нове фабрике воде. "У сарадњу са Владом РС и ЕИБ био је започет и пројекат „Watsan 2“. Аплицирали смо и очекујемо позитиван исход", рекао је начелник општине Видић.

Извор: Радио Брод

news
ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД

У уторак 30.5.2023. г. одржана је 27. редовна сједница Скупштине општине (СО) Брод. Сједница је одржана у сали СО у згради Поште са почетком у 9 часова.

31.05.2023 10:24

news
ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ СА ЈЕЛЕНОМ ШКРБИЋ

Пјесничко дружење је намјењено прикупљању средстава за помоћ у лијечењу Милане Гајић обољеле од Лафора болести.

30.05.2023 06:44

news
ДЕЛЕГАЦИЈА БРОДА НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ БОРОВО

Делегација општине Брод, на позив начелника општине Борово Зорана Баћановића, посјетила је Борово у Хрватској.

25.05.2023 08:50