Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

На данас одржаној 24. редовној сједници Скупштине општине (СО) Брод, усвојен је Интегрални програм капиталних инвестиција за период 2023.-2025. година у износу од 15.245.200 КМ. Планирано је да се 64% Програма, који подразумјева извођење радова или набавку опреме, реализује у текућој години. Програм предвиђа да се средства за финансирање пројеката, чија је минимална вриједност 25.000 КМ, обезбјеђују из буџета општине, кредита и донатора. Општина Брод, као носилац BFC SEE – сертификата општине са повољним пословним окружењем, у обавези је да сваке године доноси Интегрални програм капиталних инвестиција.

Скупштина је усвојила и Одлуку о продаји земљишта површине 4547 m2 у својини општине Брод, Српској православној црквеној општини Винска, за потребе проширења мјесног гробља у Доњем Клакару и изградње вјерског објекта на гробљу у овом селу. Усвојена је и Одлука о давању сагласности на Програм рада и Финансијски план „Дома здравља“ за 2023. годину.

Одборници су разматрали и већином гласова усвојили неколико извјештаја за 2022. годину: о раду Скупштине општине и сталних радних тијела, о утрошку средстава остварених продајом шумско-дрвних сортимената, о коришћењу средстава од накнаде за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе и о реализацији Програма и утрошка средстава посебних водних накнада у 2022. години.

Скупштина је усвојила  Програм мјера за спријечавање и сузбијање, елиминацију и ерадикацију заразних болести на подручју општине Брод за 2023. годину као годишњи План и Програм мјера систематске превентивне дезинсекције и дератизације на подручју општине у текућој години. Такође, усвојена је Информација о стању јавног реда и мира, безбједности грађана и имовине на подручју општине Брод. 

Извор: Радио Брод

eskort eskişehir -

Personel Sağlık