Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржан састанак званичника општина Брод и Хабо о могућностима прекограничне сарадње

Након што је у марту одржан први онлајн састанак на коме је разговарано о могућим облицима сарадње општина Брод и Хабо из Швадске, на јучерашњем састанку дефинисани су кључни кораци по питању припреме прве студијске посјете бродске делегације овој општини која је планирана у септембру, у зависности од развоја епидемиолошке ситуације.

У разговору двије делегације развијен је и оквирни концепт логичке матрице за дугорочни и комплекснији пројектни приједлог двије општине у домену одрживог туризма кроз који ће се укључити и цивилно друштво, те стимулисати грађане да се укључе у дијалог и доношење одлука. 

„Намјера двије општинске администрације је да препознају проблеме својих грађана и да заједнички аплицирају за средства Европске уније. Пошто општина Хабо има језеро, а ми ријеку Саву, један од могућих заједничких пројеката које смо препознали у овом разговору  јесте одржавање обале. Ови договори су у почетној фази, а конкретнији договори о овом и неким другим пројектима требали би услиједити на састанцима који су договорени у Хабу и Броду“, рекао је начелник општине Брод Зоран Видић.

Ради се о пројекту прекограничне сарадње општине Брод (БиХ/Република Српска) и општине Хабо (Шведска). Сарадња је успостављена кроз ICLD (Међународни центар за локалну демократију), а на основу пројектног приједлога који је општина Брод написала и изразила спремност за међународно партнерство.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık