+387 53 610 116

Вијести

Одржан састанак званичника општина Брод и Хабо о могућностима прекограничне сарадње

Аутор: admin | Ажурирано: 21 Maja, 2021 у 09:08

img

Након што је у марту одржан први онлајн састанак на коме је разговарано о могућим облицима сарадње општина Брод и Хабо из Швадске, на јучерашњем састанку дефинисани су кључни кораци по питању припреме прве студијске посјете бродске делегације овој општини која је планирана у септембру, у зависности од развоја епидемиолошке ситуације.

У разговору двије делегације развијен је и оквирни концепт логичке матрице за дугорочни и комплекснији пројектни приједлог двије општине у домену одрживог туризма кроз који ће се укључити и цивилно друштво, те стимулисати грађане да се укључе у дијалог и доношење одлука. 

„Намјера двије општинске администрације је да препознају проблеме својих грађана и да заједнички аплицирају за средства Европске уније. Пошто општина Хабо има језеро, а ми ријеку Саву, један од могућих заједничких пројеката које смо препознали у овом разговору  јесте одржавање обале. Ови договори су у почетној фази, а конкретнији договори о овом и неким другим пројектима требали би услиједити на састанцима који су договорени у Хабу и Броду“, рекао је начелник општине Брод Зоран Видић.

Ради се о пројекту прекограничне сарадње општине Брод (БиХ/Република Српска) и општине Хабо (Шведска). Сарадња је успостављена кроз ICLD (Међународни центар за локалну демократију), а на основу пројектног приједлога који је општина Брод написала и изразила спремност за међународно партнерство.

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22