+387 53 610 116

Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК САВЈЕТА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ДОБОЈСКЕ РЕГИЈЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 21 Oktobra, 2022 у 13:10

img

У Броду је данас одржан састанак регионалног Савјета за образовање. Тема данашњег састанка је била анализа усвојених закључака конференције „Институционални развој регионалних савјета образовања у Републици Српској“ одржане 3. и 4. 10.2022. године у Теслићу. Између осталог разматрани су начини усклађивања понуде занимања у средњим школама добојске регије и потражње у привредном сектору.

Састанком је предсједавао Стево Себастијановић власник предузећа „МДС Аутоматика“ из Брода. Себастијановић је за предсједника овог тијела изабран у априлу ове године, уз секретара Сашу Видића, такође из Брода. 

Подршка Савјета се очекује у областима каријерног вођења у школама и савјетовању ученика; промоцији дефицитарних занимања; стипендирању ученика у одређеним занимањима; обуци наставног кадра; заједничког планирања и учествовања у пројектима; комуникацији на регионалном нивоу између свих заинтересованих страна.

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22