Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održan sastanak Regionalnog Savjeta za lovstvo Dobojsko-Modričke regije

Sastanak Regionalnog Savjeta za lovstvo Dobojsko-Modričke regije, održan je protekle sedmice u Skugriću kod Modriče.

Marko Vidić, predsjednik LU „Vučjak“, rekao je da je na sastanku bilo riječi o izmjenama i dopunama zakona o lovstvu kao i o promjeni cijena za pojedinu divljač o čemu će lovci biti upoznati.

Vidić, koji je i predsjednik Regionalnog Savjeta za lovstvo, predložio je da se iznađe način kako da se obezbijede sredstva lovačkim udruženjima kao podsticaj za odstrel šakala. On je objasnio da se na našim područjima u zadnjih par godina povećala brojnost ovog predatora, te da je iz tog razloga divljači svakim danom sve manje.

Savo Minić, predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske, upoznao je sve prisutne sa novim  Pravilnikom  u kojem je jasno precizirano kako se i na koji način love predatori, odnosno šakali. Minić je pohvalio činjenicu da pojedina udruženja daju nagradu za odstrijeljenog šakala, jer je to dodatni motiv lovcima da se više angažuju oko ovog odstrela.

Sjednici su prisustvovali predstavnici svih udruženja koja čine Savjet, Predsjednik LS RS Savo Minić, i sekretar LS RS Živojin Lazić.

U toku su i pripreme za skupštinu LU „Vučjak“, pa je 21. maja održan sastanak nadzornog odbora na kome su pregledani finansijski izvještaji.

Problema u funkcionisanju brodskog udruženja nema, rekao je Marko Vidić predsjednik LU „Vučjak“, te dodao da, iako pandemija virusa korona nije omela aktivnosti lovaca na terenu,  spriječila ih je u organizovanju drugih aktivnosti, pa tako ove godine nisu bili u mogućnosti da organizuju ni šakalijadu ni lovačku zabavu.

„Nadam se da ćemo ove godine savladati pandemiju,  te da ćemo iduće godine biti u prilici da se vratimo redovnim aktivnostima“,  rekao je Vidić i dodao da će redovna skupština udruženja, na kojoj će biti podnešen finansijski izvještaj, izvještaj o radi i plan rada za ovu godinu, biti održana 12. juna.