+387 53 610 116

Вијести

Одржан састанак Регионалног Савјета за ловство Добојско-Модричке регије

Аутор: admin | Ажурирано: 24 Maja, 2021 у 11:57

img

Састанак Регионалног Савјета за ловство Добојско-Модричке регије, одржан је протекле седмице у Скугрићу код Модриче.

Марко Видић, предсједник ЛУ „Вучјак“, рекао је да је на састанку било ријечи о измјенама и допунама закона о ловству као и о промјени цијена за поједину дивљач о чему ће ловци бити упознати.

Видић, који је и предсједник Регионалног Савјета за ловство, предложио је да се изнађе начин како да се обезбиједе средства ловачким удружењима као подстицај за одстрел шакала. Он је објаснио да се на нашим подручјима у задњих пар година повећала бројност овог предатора, те да је из тог разлога дивљачи сваким даном све мање.

Саво Минић, предсједник Ловачког савеза Републике Српске, упознао је све присутне са новим  Правилником  у којем је јасно прецизирано како се и на који начин лове предатори, односно шакали. Минић је похвалио чињеницу да поједина удружења дају награду за одстријељеног шакала, јер је то додатни мотив ловцима да се више ангажују око овог одстрела.

Сједници су присуствовали представници свих удружења која чине Савјет, Предсједник ЛС РС Саво Минић, и секретар ЛС РС Живојин Лазић.

У току су и припреме за скупштину ЛУ „Вучјак“, па је 21. маја одржан састанак надзорног одбора на коме су прегледани финансијски извјештаји.

Проблема у функционисању бродског удружења нема, рекао је Марко Видић предсједник ЛУ „Вучјак“, те додао да, иако пандемија вируса корона није омела активности ловаца на терену,  спријечила их је у организовању других активности, па тако ове године нису били у могућности да организују ни шакалијаду ни ловачку забаву.

„Надам се да ћемо ове године савладати пандемију,  те да ћемо идуће године бити у прилици да се вратимо редовним активностима“,  рекао је Видић и додао да ће редовна скупштина удружења, на којој ће бити поднешен финансијски извјештај, извјештај о ради и план рада за ову годину, бити одржана 12. јуна.

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22