+387 53 610 116

Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ СА ПРЕДСЈЕДНИЦИМА САВЈЕТА МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 17 Augusta, 2022 у 12:18

Начелник општине Зоран Видић јуче је одржао састанак са предсједницима Савјета мјесних заједница. С обзиром да је вријеме годишњих одмора, један број предсједника није био у могућности да присуствује овом састанку.

Разговарало се о насипању сеоских некатегорисаних путева, о асфалтирању и крпању ударних рупа на појединим путевима, те о расписивању тендера за постављање канализационе мреже у двије улице на подручју мјесне заједнице Бродског Поља 2.

Према ријечима начелника Зорана Видића, оно што мучи наше грађане, у готово свим мјесним заједницама, јесте јавна расвјета, па је локална власт почела преговоре са новим извођачем о сервисирању постојеће јавне расвјете и постављању нове ЛЕД расвјете.

„На састанку се говорило и о одржавању сеоских путева и кошењу јавних површина у градском и сеоском подручју“ рекао је Видић. Додао је „да се коначно и јавно почело причати о култури  понашања у саобраћају, па је ово прилика да позовем све возаче да се у саобраћају понашају одговорније с обзиром да ускоро почиње и нова школска година па ће се поново на улицама наћи и они најмлађи учесници у саобраћају“.

Састанак начелника са предсједницима Савјета мјесних заједница  и овај пут показао је да су овакви састанци од изузетног значаја, како би се начелник и локална управа упознали са свакодневни проблемима који муче наше грађане у појединим мјесним заједницама.

Извор: Радио Брод

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23

news
ПРЕДСТАВЉЕНЕ ПОЧЕТНЕ АКТИВНОСТИ ПРОЈЕКТА „ЗЕЛЕНИ ТРОУГАО“

Представници агенције ЛИР Еволуција (LIR Evolution) и Општине Брод одржали су данас, 19. јула у просторијама Општине састанак поводом почетка реализације пројекта BH Green Triangle (Зелени троугао) и израде Акционог…

19.07.2024 12:27

news
ПРЕДЛОЖЕНА РАНГ ЛИСТА ПОБЈЕДНИКА КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА, БАЛКОНА И УЛАЗА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ 2024. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је 31. маја 2024. године расписала Јавни конкурс за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде. На конкурс су до 1. јула пристигле укупно 32 пријаве,…

15.07.2024 13:10