+387 53 610 116

Огласи и обавјештења

ЕИЦЕЕ позив за приједлоге пројеката НВО-а и социјалних предузећа у области циркуларне и зелене економије

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 13 Maja, 2024 у 08:23

Udruženje za demokratski prosperitet – ZID iz Crne Gore, uz CEDRA Split, Hrvatska; Deli – Prostor za kreativno djelovanje, Niš, Srbija; ARNO, Skoplje, Sjeverna Makedonija; Lens, Priština, Kosovo i Green Building Council, Sarajevo, Bosna i Hercegovina provode projekt pod nazivom “EICEE – Ekosistem eko inovacija i cirkularne ekonomije zapadnog Balkana “. Ovaj projekt, financiran od strane Europske unije, usmjeren je na promicanje zelene i digitalne tranzicije u regiji.

Prijedlozi projekata koji bi trebali pridonijeti održivom ekonomskom razvoju i razvoju srednje razvijenih NVO-a i socijalnih poduzeća koji se bave sektorom cirkularne i zelene ekonomije, podnose se najkasnije do 27.05.2024. godine do 16:00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Pozivamo socijalna preduzeća i nevlade organizacije iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije, Kosova i Bosne i Hercegovine koje doprinose aktivnom angažmanu mreže aktera socijalne ekonomije koja podržava stvaranje ekosistema podrške za razvoj zelene i cirkularne ekonomije da se prijave na ovaj poziv.

Poziv za podnošenje prijedloga posebno se fokusira na testiranje inovativnih pristupa i pilot rješenja kroz socijalne kompanije i nevladine organizacije. Cilj mu je proširiti mrežu društvenih aktera koji doprinose razvoju ekosistema i povećati interes javnosti za projekat.
Da bi se kvalificirao za učešće na ovom pozivu, aplikant mora ispuniti sve kriterije i to:

  • da je pravno lice i
  • neprofitna organizacija ili
  • da je socijalno poduzeće, u zavisnosti od zakonodavstva zemlje u kojoj su registrovani, dokažu svoj status i neprofitnu djelatnost
  • da su osnovani u Bosni i Hercegovini ili Srbiji ili Sjevernoj Makedoniji ili Kosovu ili Crnoj Gori najmanje 12 mjeseci prije isteka roka za podnošenje prijedloga projekta sa godišnjim prometom od najmanje 20.000,00 €, sa statutom i realizovanim projektima koji dokazuje oblast rada.

Prijave se dostavljaju sa popunjenim: prijavnim formularom i prijedlogom budžeta. Molimo vas da pažljivo pročitate detaljne smjernice prije popunjavanja ovih obrazaca.
Prijave se dostavljaju u elektronskoj verziji u pdf obliku, na e-mail adresu: eicee@cedrasplit.hr s Predmetom: EICEE projektni prijedlog.

Ukoliko je potrebno, dodatne informacije se mogu dobiti slanjem pitanja na eicee@cedrasplit.hr, najkasnije do 17.05.2024. godine, s naznakom predmeta e-pošte: „Otvoreni poziv za podnošenje prijedloga socijalnih kompanija i nevladinih organizacija za testiranje inovativnih pristupa i pilot rješenja-pitanje ”.

Iznos sredstava dodijeljenih ovoj grant šemi je 210.000,00 €. Najmanje 7 projektnih ideja će biti podržano putem poziva. Minimalni iznos granta će biti 17.500,00 €, a maksimalni iznos će biti 30.000,00 €.

Maksimalni iznos sredstava predviđenih za plate/naknade osoblja, kancelarijske troškove i eventualne troškove nabavke opreme ne smije biti veći od 70% ukupnih troškova cjelokupnog projekta, dok je maksimalni iznos za plate/naknade osoblja 40%. Finansijski izvještaji podgrantova će biti predmet eksterne revizije. U slučaju podnošenja partnerskih projekata, samo jedna organizacija – vodeći aplikant projekta – biće direktno odgovorna za upravljanje finansijskim sredstvima svih partnerskih organizacija u projektu. Ovim pozivom se podstiče saradnja sa lokalnim institucijama, ali i drugim nevladinim organizacijama kako bi i one manje razvijene dobile mogućnost da budu podržane putem ovog poziva.

Ukupni troškovi podrazumijevaju ukupnu vrijednost projekta i ne mogu biti sufinansirani.
Podnosioci prijava ne mogu predlagati finansijsku podršku trećim licima.

Kompletan paket aplikacije možete preuzeti ovdje.

Јавни оглас о продаји непокретности означене као к.п. број 2312/143, К.О. Брод путем лицитације

На основу члана 348. став 1. Закона о стварним правима…

24.07.2024 11:53

Јавни оглас о продаји непокретности означене као к.п број 3195/32 K.O. Брод путем лицитације

На основу члана 348. став 1. Закона о стварним правима…

24.07.2024 11:50

Јавни оглас о продаји непокретности означене као к.п. број 2988/31, К.О. Брод путем лицитације

На основу члана 348. став 1. Закона о стварним правима…

24.07.2024 11:39

Јавни оглас о продаји непокретности означене као к.п. број 3195/31 К.О. Брод путем лицитације

На основу члана 348. став 1. Закона о стварним правима…

24.07.2024 11:35