Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Надолазећи догађаји

Додјела средстава за повећања енергетске ефикасности кућа и станова

Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске додјељује бесповратна финансијска средстава за повећања енергетске ефикасности у постојећим индивидуалним приватним стамбеним објектима. Више информација можете наћи на страници Фонда www.ekofondrs.org, у лијевом менију „Документи и обрасци“ под другом ставком: „Јавни конкурс“ (кликнути на плус да се отворе документа за преузимање).

Обавјештење о планираном уништавању мина 30.9.2022. г. Полој – Лијешће

У сврху безбједности становништва и ријечног тока Саве обавјештвамо грађане да ће се у петак 30.9.2022. г. у јутарњем термину од 10 до 11 часова обавити уништавање минскоексплозивних средстава пронађених на деминерском задатку МСП Полој – Лијешће.

ЕУ за диверзификацију економских и социјалних активности у руралним подручјима – пријаве од 27.9. до 21.11.2022.г.

Кроз овај јавни позив, вриједан 6.5 милиона КМ, Европска унија ће подржати мала пољопривредна газдинства како би покренули нове економске или социјалне активности којима ће диверзификовати своје изворе прихода или допринијети унапређењу квалитета живота у руралним подручјима. Предност ће бити дата пријавама које укључују мала газдинства која су уписана у регистар пољопривредних газдинстава, а чији приход не прелази 50.000 КМ, односно која нису уписана у јединствени регистар обвезника индиректних пореза (ПДВ регистар). Више информација и пратеча документација су на страници овог пројекта EU4AGRI.

Планирани прекид у испоруци електричне енергије 20. 9. 2022. – Стадионска улица

Обавјештавамо грађане да су дана 20.9. 2022. године планирани радови на електроенергетским објектима током којих ће доћи до прекида у испоруци електричне енергије на локацији Стадион I у времену од 08:30 до 9:30 часова. У случају да радови буду завршени прије наведеног рока, дужина прекида у испоруци биће краћа од најављене.

Молимо да потребе за електричном енергијом и рад опреме прилагодите предметном застоју, како би избјегли евентуална оштећења опреме и штете у радном процесу, за шта електродистрибуција не сноси одговорност.

УНДП БиХ Јавни позив за увођење стандарда и цертификацију

Обавјештавамо све заинтересоване да је отворен нови УНДП БиХ циклус за пријаве на Јавни позив за додјелу бесповратних средстава за мјеру подршке увођењу стандарда и цертификацији у пољопривредно-прехрамбеној производњи. Пријаве се могу поднијети до 14. октобра 2022. године, до 17:00 сати. Више информација и пријава је путем електронског портала https://javnipoziv.undp.ba/

Менторска подршка за пословне идеје младих

Програм се састоји од менторске и едукацијске подршке за 4 бизнис иницијативе младих у БиХ који укључује подршку изради детаљних пословних планова, маркетиншке и стратегије финансирања, као и савјете око припреме правних докумената за регистрацију, израду јединственог производа/услуге и др. Све информације на страни: Муња.ба

Бесповратна средства за пољопривредну механизацију, опрему и алате

Фондација за одрживи развој Републике Српске „Progresus” додјељује бесповратна средства физичким и правним лицима која се баве примарном пољопривредном производњом за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата. Више информација на страници јавног позива Форсрпска.

УНДП – унапређење индустријске ресурсне ефикасности

У оквиру пројекта ЕУ4АГРИ-Рецоверy који финансира Европска унија, у четвртак, 1. септембра 2022. године, објављен је Јавни позив за додјелу бесповратних средстава за мјеру подршке инвестицијама за унапређење индустријске ресурсне ефикасности и циркуларних ланаца вриједности у пољопривредно-прехрамбеном сектору.

Кроз овај Јавни позив, Европска унија ће подржати пољопривредно-прехрамбене пословне субјекте који желе да своје пословање усмјере на ресурсно ефикасну и чистију производњу путем зелених, дигиталних и циркуларних пословних модела, с циљем постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА НА: eu4agri.ba

Позив на забавни програм емисије Недељно поподне

Обавјештавамо грађане Брода да се 4. септембра у нашем граду уживо снима БН телевизијска емисија Недељно поподне. Позивамо све у градски парк испред Спортског центра, у недељу од 14 часова, да уживају и учествују у музичком и забавном програму.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık