brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
srijeda, 05 Juni 2019 12:56

ЗАВРШНИ ДОГАЂАЈ ПРОЈЕКТА „ИСКРА НАДЕ“

У удружењу Корак наде данас у 11 часова је уприличена завршна свечаност пројекта „Искра наде“ који је финансиран у оквиру регионалног пројекта РеЛОаД којег финансира Европска унија, а проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

У име Корака наде присутнима се обратила Гордана Ковачевић и представила резултате овог пројекта. Активности које су проводене у удружењу током извјештајног периода обухватале су професионалну подршку и помоћ кроз 18 креативних радионица, 42 педагошке радионице, 18 радно-окупационих активности, 4 групне радионице, 16 индивидуалних психолошких радионица, те 4 терапеутске радионице за родитеље. Захвалницу за подршку овом удружењу и пројекту „Искра наде“ примио је начелник општине Илија Јовичић.

У последњих девет мјесеци пројектним активностима обухваћено је било 20 дјеце и омладине са комбинованим сметњама и лица са инвалидитетом и 10 родитеља. Партнер на пројекту је било удружење „СОЗ“, у чије име је свештеник Горан Марјановић примио захвалницу на овој свечаности. Проведене активности су утицале на побољшање квалитете живота, већу укљученост у заједницу, побољшани су резултати инклузивне наставе и учиниле су да родитељи буду задовољнији и срећнији.