brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
nedjelja, 24 Novembar 2019 08:25

ЗАВРШЕНА УЛИЧНА ТРКА „БРОД 2019“

Брод јe по први пут био домаћин преко 150 учесника уличне трке на 5.000 и 10.000 метара. Ријеч је о међународном спортском догађају који је окупио врхунске атлетичаре али и рекреативце из Пољске, Србије, Хрватске, Републике Српске и БиХ.

Побједници трке на 10.000 метара су Осман Јанузовић из Атлетског клуба „Добој“ у мушкој и Луциа Кимани из Атлетског клуба „Бања Лука“ у женској конкуренцији.

У трци на 5.000 метара у мушкој конкуренцији први кроз циљ прошао је Стефан Чуковић из Атлетског клуба „Источно Сарајево“, а у женској Биљана Цвијановић из Атлетског клуба „Adidas runners“ Beograd.

Трку је свечано отворио начелник општине Брод Илија Јовичић, те истакао да се нада да ће ова трка постати још једна традиционална манифестација која ће у Броду окупљати све врхунске спортисте и рекреативце из земаља окружења.

Подршку манифестацији пружио је и Марио Ђуран, помоћник министра породице, омладине и спорта који је заједно са начелником Јовичићем уручио награде побједницима.  

Организатор манифестације била је Туристичка организација заједно са групом тркача из Брода, а покровитељ начелник општине Брод.

trka 1trka 2trka 3trka 4trka 5trka 6trka 7