brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
utorak, 26 Maj 2020 12:40

ЗАКЉУЧАК ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОД 26. МАЈА

На састанку Општинског штаба за ванредне ситуације анализирана је епидемиолошка ситуација на подручју наше општине и извршен пресјек дешавања у протекла 2,5 мјесеца, колико је на снази ванредна ситуација због појаве епидемије вируса корона.

У том периоду у Броду је на основу резултата тестирања из Института за јавно здравство Републике Српске потврђено присуство вируса корона код 23 особе, уз напомену да ниједна од ових особа није заражена на подручју општине Брод. На штабу је констатовано да је за 40 дана рада у карантину боравило и тестирано 95 лица, те да ниједно није било позитивно на вирус корона.

Од стране хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља, уз помоћ радника „Комвода“, Полицијске станице Брод, Територијалне ватрогасне јединице и пољопривредника, 9 пута је извршена дезинфекција јавних установа и предузећа, 3 пута су дезинфиковане улице и јавне површине у граду, а извршена је и дезинфекција свих сеоских мјесних заједница.

У кућној изолацији и под љекарским надзором тренутно се налазе 22 лица, а ради се о лицима која су била у контакту са особама за које је потврђено да су позитивна на вирус корона, као и оне особе које су излијечене али су под обавезом да остану у кућној изолацији у трајању од 15 дана. Из надзора је до сада изашло 482 лица.

На састанку штаба на основу одлука Републичког штаба за ванредне ситуације усвојен је и закључак о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19)на подручју општине Брод.

Zaključak Štaba 26.05.2020 page 1Zaključak Štaba 26.05.2020 page 2