brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
ponedjeljak, 07 Oktobar 2019 15:03

ВЕТЕРАНИ ОБИЉЕЖИЛИ ГОДИШЊИЦУ ОСЛОБОЂЕЊА БРОДА

Полагањем вијенаца код спомен крста у улици Српских јунака, на централном спомен обиљежју погинулим борцима ВРС на Тргу патријарха Павла и спомен бисти генерала Славка Лисице, удружење Ветерана Републике Српске  општине Брод, обиљежило је 27. годишњицу ослобођења општине Брод у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Начелник општине Брод Илија Јовичић овом приликом је истакао да је Брод  једна од општина која је највише страдала у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату те указао на важност обиљежавања датума из новије историје Брода.

У организацији  удружења Ветерана РС, у амфитеатру СШЦ ''Никола Тесла'' одржан је и историјски час током којег су, о дешавањима на овим просторима у периоду од 1992. до 1995. године, говорили Ненад Миличић, ратни командант Бродског батаљона, некадашњи командант ТО Српске општине Брод Вид Ракић и професор Теодор Трифуновић. Како је истакнуто, истина о дешавањима на овим просторима мора се активније преносити на млађе генерације. Приказан је и документарни филм са аутентичним снимцима и изјавама припадника Бродског батаљона у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату аутора Зорана Предојевића.