Printaj ovu stranu
utorak, 19 Maj 2020 13:23

ВАТРОГАСЦИМА ИСПОРУЧЕНА НОВА ОПРЕМА

У Територијалној ватрогасној јединици Брод данас јеизвршена примопредаја изолационих апарата са маскама и пратећом опремом, комбинованих млазница и млазница за тешку пјену, те чекра и конопа за пењање, чиме је у потпуности реализован пројекат набавка опреме вриједне 40.000 КМ коју је финансирала општина Брод.

У оквиру истог пројекта, раније су бродским ватрогасцима испоручени противпожарни апарати, намјенске млазнице, ватрогасна цријева са припадајућим спојницама, као и електрични чекрци за возила и ватрогасне напртњаче.

Последњих година евидентна су улагања у опремање Јединице, која је данас много спремнија, да у случају потребе на најбољи могући начин реагује, било да је ријеч о техничним или интервенцијама на пожаришту, рекао је страјешина ТВЈ Миле Вукман.

Обзиром да ће ТВЈ ускоро бити испоручено и ново ватрогасно возило „URAL 6x6“, вриједно 408.000 КМ, бродски ватрогасци ће бити спремни одговорити основном задатку- гашењу пожара и спасавању људи и материјалних добара.vatrogasci 2vatrogasci 3