brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
subota, 25 Juli 2020 08:44

УЖ ''ЂУРЂЕВАК'' РЕАЛИЗОВАЛО ПРОЈЕКАТ ''КОРАК ПО КОРАК ДО ЗНАЊА''

Презентацијом одјевних предмета израђених током пет мјесеци трајања школе, уручењем захвланица и пригодним програмом, вриједне чланице удружења жена ''Ђурђевак'' из Лијешћа јуче су свечано обиљежиле усјешно реализован пројекат ''Корак по корак до знања'', чији је циљ оспособљавање жена за рад у области кројења и шивања.

Школу је након пет мјесеци обуке успјешно завршило 18 жена којима стечено знање и вјештине омогућавају запослење у реалном сектору, отворање приватних кројачких радњи и уопште економско оснаживање.

Кроз пројекат чија је вриједност 18.752 КМ, набављено је и 10 шиваћих машина, пегле и столови за пеглање, као и материјал потребан за рад. Пројекат је реализован у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану (ReLoaD), финансиран од стране Европске уније, а имплементира развојни програм Уједињених нација (UNDP).

Завршној свечаности реализације пројекта, којег је финансијски подржала општина Брод присуствовао је и начелник општине са сарадницима.djurdjevak 2djurdjevak 3djurdjevak 4