brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
srijeda, 08 Avgust 2018 07:49

СПОРТСКА ПОДЛОГА У БАЛОН САЛИ ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

У спортској дворани у Лијешћу у току је постављање одговарајуће подне подлоге намјењене за спортске активности и биће спремна са почетком школске године. Спортска дворана има употребну дозволу, а на сједници СО одржаној 27. 7. донесена је одлука о уступању сале Основној  школи ''Лијешће''. "Када радови на постављању пода у дворани буду завршени, објекат ће бити у потпуности функционалан, а ученици имати много квалитеније услове за одвијање наставног процеса и баљење спортом", рекао је начелник општине Брод Илија Јовичић.  
 
Спортска дворана у Лијешћу је изграђена уз подршку Владе Српске, посредством Инвестиционо развојне Банке РС у сарадњи са Швајцарском амбасадом и УНДП. У  изградњу дворане инвстирано је 100.000 КМ. Учешће општине Брод у овом пројекту је износило 50.000 КМ. 
 
Вриједност тренутних  радова на постављању одговарајуће спортске подлоге у новој дворани у Лијешћу износи 44.000 КМ, а бесповратна средства за ове намјене такође је обезбједила Влада Републике Српске. 
 
"Настављамо улагања у спортке садржаје. Расписан је тендер за реновирање крова на градском стадиону, што ће омогућити опремање соба и других просторија, а објекат бити заштићен од прокишњавања. Ускоро ће бити расписан и тендер за одабир извођача радова за уређење спортског објекта у Зборишту. На овај начин у спортске овјекте укључујући фасаду на дијелу Спортског центра биће уложено око 100.000 КМ" изјавио је начелник Јовичић те додао да се настоје изнаћи средства за уређење одбојкашке дворане у Спортском центру.