brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
nedjelja, 05 Juli 2020 16:24

У ГРКУ СЛУЖЕН ПАРАСТОС И ОДАТА ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОВОГ КРАЈА

Помен парастосом и полагањем цвијећа на спомен обиљежју у Грку, данас је одата почаст за 11 погинулим борца из овог села који су у протеклом рату животе дали за слободу и стварање Републике Српске.

Поклањајући се сјенима палих хероја, уз обећање да њихове породице неће бити заборављене, евоциране успомене на витешку борбу јунака овог краја, који су бранили кућне прагове и дали немјерљив добринос стварању слободне Републике Српске.

Након што је положио вијенац испред спомен обиљежја, начелник општине Брод је истакао да је обавеза Републике, Локалне заједнице и других институција да посебну бригу посвете борачкој популацији и раде на јачању материјали положај породица погинулих те истакао заједничку дужност  свих на чувању сјећања на све страдале.

Након помен парастоса, који је служио свештеник Дарко Вукомановић, вијенце су положиле породице погинулих, начелник општине Брод, представници Борачке организације и мјесне организације бораца, политичких станака и други поштиваоци тековина одбрамбено-отаџбинског рата.