brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
utorak, 14 April 2020 10:26

У БРОДУ ПОВОЉНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА – У КАРАНТИНИМА 6 ОСОБА

Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију, стање на подручју општине Брод је повољно, оцијењено је на данас одржаној оперативној сједници штаба за ванредне ситуације.

Према јутрошњим подацима, у општинским карантинима налази се 6 особа, једна на градском стадиону и 5 у дворану Спортско-културног центра. Из изолације, односно епидемиолошког надзора, до сада је изашло укупно 244 особа. Начелник општине Илија Јовичић, који је уједно и командант штаба, навео је да ће у Броду и даље функционисати три општинска карантина у која ће се одвојено смјештати лица са негативним резултатима тестирања од оних који чекају резултате теста, те најавио је да ће идуће суботе бити поновљена дезинфекција градских улица.

Обзиром да је Републички штаб продужио ванредне мјере до 27. априла општински Штаб ће на сутрашњој сједници разматрати раније донесене мјере и усвојити нови Закључак у складу са одлукама Републичког штаба и ситуацијом на терену.

Грађани су позвани на одговорно понашање те досљедно поштовање мјера и препорука на спречавањеу ширења вируса. Обзиром да је пред Православним вјерницима највећи хришћански празник Васкрс, скренута је пажња да се избјегавају социјални контакти што је основна мјера за спречавање ширења вируса.