brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
ponedjeljak, 02 Septembar 2019 13:10

У БРОДУ ОДРЖАН САСТАНАК ''ПОЉОКЛАСТА''

У Броду је данас одржан консултативни састанак Кластера добојске регије ''Пољокласт'' на којем је договорено да се до краја септембра ове године одржи Скупштина '''Пољокласта'', на којој ће бити изабран предсједник и замјеник предсједника Управног одбора, изабран логотип, те разматран трогодишњи Акциони план рада.

Менаџер ''Пољокласта'' Јулијана Петровић, очекује да ће најкасније до половине новембра бити израђени потребни акти и извршена судска регистрација, након чега ће услиједити провођење основних циљева, од окупљања свих пољопривредних удружења, задруга и других из области пољопривредне производње  добојске регије, како би се заједничким снагама оснажила пољопривредна активност регије и подигла њена конкурентност.

Начелник општине Брод, Илија Јовичић, истакао је да локална управа пружва сваку вид подршке ''Пољокласту'', и у том правцу већ је обезбјеђен канцеларијски простор, обзиром да је Брод изабран за сједиште кластера, те ће бити пружена помоћ при самој регистрацији. Јовичић је истакао оптимизам формирањем кластера, те изразио увјерење да ће овај вид организовања допринијети развоју пољопривреде.

Кластер добојске регије који чини 11 општина, један је од  5 до сада формираних у Српској у оквиру пројекта "Развој конкурентности у руралним подручјима" који реализује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.