brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
nedjelja, 09 Februar 2020 13:38

ТРАДИЦИОНАЛНИ ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ''ДУШКОВАЦА''

Традиционални 11. годишњи концерт КУД ''Душко Трифуновић'' у потпуности је испунио очекивања, а  поред  домаћина, настипили су чланови КУД ''Завичај'' из Модриче и РКУД ''Пелагић'' из Бања Луке. Велики број посјетилаца, током једноипочасовног програма, имао је прилику доживјети сву раскош фолкора, видјети љепоту народних ношњи и уживати у богатом репертоару кореографија, игара и пјесме.

Учесници концерта истичу да се значај оваквих манифестација, у првом реду, огледа у његовању културе, пребогате традиције, духовности и дружењу, те преношењу ових вриједности на млађе нараштаје.

Концерт је отвореним прогласио начелник општине Брод Илија Јовичић, истакавши да је КУД ''Душко Трифуновић'', заједно са својим гостима, поклонио свом граду још једно дивно вече и показао да његује традицију, културу и обичаје овог краја.

КУД ''Душко Трифуновић'' биљежи 11 година постојања, а на годишњем концерту одржаном синоћ у амфитеатру СШЦ ''Никола Тесла'', организатори су уручили захвалнице учесницима, институцијама и појединцима који су помогли рад овог бродског друштва.

Koncert KUD 2Koncert KUD 3Koncert KUD 4Koncert KUD 5Koncert KUD 6