brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
četvrtak, 04 Juli 2019 09:16

СВЕЧАНОСТ У НАРЕЦИМА ПОВОДОМ НОВОАСФАЛТИРАНОГ ПУТНОГ ПРАВЦА

Мјештани насеља Нареци у МЗ Винска синоћ су свечано обиљежили и прославили асфалтирање пута  у дужини од 1300 метара који ће, како каже предсједник савјета ове мјесне заједнице Мирун Јовичић,  служити мјештанима  МЗ Винска, МЗ Лијешће као и свим осталим Брођанима.

Предсједник ове МЗ се захвалио начелнику општине, Министарству и Влади Републике Српске који су подржали овај пројекат,  те  изразио наду да ће ово иначе живо село још више да заживи са асфалтним путем.

Слављу у Нарецима  присуствовао је и начелник општине Илија  Јовичић са сарадницима. Начелник је изразио своје  задовољство што је циљ који је постављен још 2012. године коначно остварен. Он се такође захвалио Влади Републике Српске  и Министарству за пољопривреду, шумарство и водопривреду што су испунили обећање и подржали њега и  пројекат асфалтирања пута у Нарецима који је рађен заједно са асфалтирањем сокака Продановића који  ће  свечано бити отворен у уторак, 9. јула. Вриједност ова два појекта заједно износи око 180 000 КМ, а учешће општине је 45 000 КМ,  док су остала бесповратна средства Министарства за пољопривреду, шумарство и водопривреду и Владе Републике Српске, рекао је начелник  Јовичић.

Асфалтирани пут  посебно је значајан  за 25 малишана  која  њим свакодневно путују   у школу рекао је начелник и додао да је значајна и чињеница која га изузетно радује, а то је да је велики број младих брачних парова одлучио да остане овдје и на овом мјесту гради свој живот и егзистенцију.

 

NARECI ASFALT