brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
petak, 13 April 2018 22:10

СВЕЧАНИ ПОЧЕТАК РАДА

Данас је у Мочилима код Брода свечано представљена нова производна хала аустријског предузећа „Anton Paar“. Свечаној промоцији присуствовали су потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић, предсједник скупштине општине Дервента Марјан Кљајић, предсједник скупштине општине Брод Иво Мијић, начелник општине Брод Илија Јовичић, представници вјерских заједница у Броду, пословни партнери, радници и њихове породице и други гости.

Инвестиција овог страног улагача износи око 1.200.000,00 еура. Како је Бернард Урх директор Anton Paar Shape Tec BA d.o.o. рекао, тренутно запошљавају 34 радника, а до љета планирају повећање броја запослених на 40. Иначе речено је да је нова хала предвиђена за 60 радника уз могућност за ширење. „Anton Paar“ укупно запошљава око 2900 радника и има око 30 представништава у цијелом свијету. Предужеће Anton Paar у БиХ се бави CNC обрадом метала стругањем и глодањем.

У свом обраћању начелник општине Јовичић је напоменуо да је ово лијеп и важан догађај за локалну заједницу и додао да Општинска управа стоји на располагању за сваку подршку инвеститорима.

Фридл Сантнер власник предузећа је овом приликом начелнику Јовичићу уручио средства за средњу школу „Никола Тесла“, удружење родитеља, дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидитетом „Корак наде“ и за вртић „Бели анђео“ у износу од 3.000,00 еура.