brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
utorak, 19 Novembar 2019 11:54

СВЕ СПРЕМНО ЗА МЕЂУНАРОДНУ УЛИЧНУ ТРКУ "БРОД 2019"

По први пут Брод ће угостити врхунске атлетичаре али и рекреативце на манифестацији ''Улична трка Брод 2019'' која ће се одржати у суботу 23. новембра са стартом у 16 часова. Тим поводом одржан је састанак општинског руководства са огранизаторима ове спортске приредбе, на којем су усаглашени детаљи саме организације.

Ријеч је о међународном спортском догађају, за који је учешће већ потврдило око 100 тркача из земаља окружења. Циљ је промоција туристичке понуде Брода, промовисање здравог начина живота и активног животног стила. Старт обје трке, на 5 и 10 километара је са Трга Патријарха Павла, затим трка наставља улицом Светог Саве до Рафинерије нафте, улицама Војводе Степе Степановића, Живојина Мишића, Петра Петровића Његоша до Ламела са циљем на Тргу.

Општина Брод која је покровитељ трке, подржала је иницијативу тркача из Брода да се ова спортска приредба организује на подручју бродске општине, а дио организационих припрема преузела је ЈУ ''Туристичка организација општине Брод''. Намјера је да овај спортски догађај, за који влада велико интересовање, прерасте у традицију.

Обезбијеђен је богат наградни фонд. Учествовати могу сви пунољетни грађани, док за малољетна лица родитељи морају доћи и потписати сагласност за учешће.

trka 2trka 3