brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
petak, 17 Novembar 2017 13:34

УЧЕНИЦЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА У ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ

Начелник општине Брод Илија Јовичић данас у 11 часова је примио двије ученице из иностранства које завршавају свој боравак у Броду. Средњошколке Хана Витерс из Белгије и Виола Геларди из Италије су на школској размјени која траје три мјесеца. Састанку су присуствовали  замјеник начелника, директор средње школе, разредни старјешина као и ученици задужени у овом пројекту. Дјевојке су изразиле задовољство што су упознале Брод и похвалиле добар однос са ученицима и наставницима током боравка.

На питања о поређењу школских система рекле су да је другачије него у иностранству. Запазиле су између осталог поједине разлике, јер како су напоменуле код њих је оцјењивање од 1 до 10, нема усменог одговарања него само тестови, имају пуно више интеракције на часу са наставником, али немају однос са наставником у коме га могу питати или разговарати о било чему осим о оцјени коју су добили, ученици у иностранству су много више подјељени у групама, а између група скоро да нема никакве комуникације, али су школе знатно боље опремљене.

Начелник Јовичић је похвалио овај пројекат и рекао да се нада наставку и даљој размјени -  одласку и наших ученика у стране школе да науче и виде нешто ново као и да други млади људи из иностранства упознају Брод. За лијепу успомену, начелник Јовичић је гошћама даровао промотивне туристичке поклоне са мотивима нашег града. Дјевојке су такође рекле да планирају на љето да дођу поново и посјете Брод са својим породицама.